ZETApress

hírportál

Taxi mellett rollerrel

Párizsban e-roller funkcióval bővül a hazánkban 2 éves Taxify. Az észt utazásmegosztó start-up, a 2013-ban alapított Taxify 2016 szeptemberében indult el Budapesten, alig 20 autóval ? tudatta Kovács-Vass Réka junior kommunikációs tanácsadó.

A cég jelenleg több mint 600 sofőrrel dolgozik együtt, és két évvel ezelőtti magyarországi piacara-lépése óta közel kétmillió utazást bonyolított le. Az 50 városban jelen lévő vállalat célja a folyamatos fejlődés, ezúttal Párizsban bővítik rendszerüket elektromos roller funkcióval.

250 ezer felhasználó, közel kétmillió fuvar Budapesten. Az év legforgalmasabb időszakai közé tartozik a Sziget Fesztivál hete, a szeptember, és év végén a karácsony környéke. Az applikációt igénybe vevő felhasználóbázis a korcsoportot tekintve vegyes, a legnagyobb arányban pedig a 20-30 évesek használják a Taxify-t.

? Az indulás óta több mint 250 ezren töltötték le a Taxify applikációját, és kétmillió utazást bonyolítottunk le az elmúlt két év során. Valószínűleg senkinek sem okoz meglepetést, hogy a legnépszerűbb úti-célok listáján szerepel a Gozsdu udvar, a Deák Ferenc tér, a Várkert Bazár és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér. A célunk, hogy minél kényelmesebbé, és természetesen gyorsabbá tegyük az utazást a felhasználóink számára. Ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy átlagosan 5 perc alatt érkeznek meg az applikációnk segítségével rendelt autók az utasainkhoz ? mondta el Cziráki Dániel, a Taxify hazai képviseletének operatív igazgatója.

A cég két évvel ezelőtt mindössze 20 autóval kezdte meg tevékenységét Budapesten, ma pedig több mint 600 sofőrrel dolgoznak együtt, ezt a mutatót év végére 7-800 főre szeretnék emelni. Az észt utazásmegosztó a folyamatos fejlesztések és a magas minőségű szolgáltatás nyújtása mellett természetesen a társadalmi felelősségvállalásból is kiveszi a részét, így 2018-ban hosszútávú együttműködést kötött az Ökomenikus Segélyszervezettel.

Az elmúlt két év egyik legérdekesebb utasa a Taxify észt alapító-tulajdonosa, a 24 éves Markus Villig volt, aki idén júniusban ellátogatott Budapestre. A világ legfiatalabb unikornisa mindössze 19 éves volt, amikor megalapította napjaink egyik leggyorsabban növekvő utazásmegosztó vállalatát, amely ma már több mint 25 országban, és 50 városban van jelen.

Párizsban indul az elektromos roller funkció

A Taxify az indulása óta igyekszik figyelembe venni, hogy mire van a legnagyobb igény a felhasználók, egy adott város részéről. Markus Villig, a cég alapítója szerint egyre nagyobb az érdeklődés az utazásmegosztás iránt, azonban folyamatosan igyekeznek monitorozni, hogy hogyan tudnák még egyszerűbbé és kényelmesebbé tenni a városi közlekedést az ott élők számára.

? Minden ötödik Taxify-os utazás rövidebb, mint 3 km, amely távolságot akár rollerrel is könnyen meg lehetne tenni. Ennek kapcsán merült fel az ötletünk, hogy az applikáción keresztül elektromos rollerek használatára is lehetősége legyen a felhasználóinknak, elsőként Párizsban. A fejlesztésnek köszönhetően így egy egészen új célközönséget is elérhetünk, illetve az eddigi felhasználóink számára is sokkal hatékonyabbá és kényelmesebbé tehetjük az utazást ? mondta el Markus Villig, a Taxify alapító-tulajdonosa.

Az észt vállalat a párizsi fejlesztéssel párhuzamosan mutatja be új, Bolt névre keresztelt elektromos kétkerekű al-márkáját. Az applikáció segítségével használható elektromos rollerek mind beépített GPS követővel vannak felszerelve, a velük megtett út 15 euró centbe kerül percenként. A Taxify a jövőben minél több országban és városban szeretné elérhetővé tenni a Párizsban bevezetett új szolgáltatását.

A Taxify-ról

A Taxify vezető európai utazásmegosztó szolgáltató, amely utasok és sofőrök millióit köti össze világszerte, könnyebbé, gyorsabbá és megbízhatóbbá téve ezzel az utazást. A vállalat hatékony és modern technológiára építő üzleti modellje előnyös a sofőröknek, hiszen alacsonyabb jutalékot kell fizetniük, és így kedvező az utasoknak is, akik olcsóbban utazhatnak. A Taxify-t 2013-ban alapította Markus Villig, amely napjainkban a leggyorsabban növekvő utazásmegosztó szolgáltatás Európában és Afrikában, a befektetői között található a Daimler, a Didi Chuxing, valamint a Korelya Capital és a TransferWise társalapítója, Taavet Hinrikus is. A Taxify-t világszerte 25 országban tízmillióan használják.

Szóljon hozzá!