ZETApress

hírportál

Unikornis Magyarországon

Taxify CEO and Founder Markus VilligHazánkba látogat a világ legfiatalabb unikornisa. Markus Villig, napjaink egyik leggyorsabban növekvő utazásmegosztó vállalatának, a Taxify-nak a tulajdonosa június 21-én Magyarországra látogat ? tudatta az One On One Kommunikáció.

A cégvezér Budapesten fogja megosztani tapasztalatait egy nem mindennapi, kötetlen beszélgetés keretein belül a startupok világa iránt érdeklődőkkel. Az eseményen betekintést nyerhetünk az egymilliárd dollár fölötti értékeltségű startup 24 éves tulajdonosának gondolkodásmódjába. Markus Villig a világon a legfiatalabb tulajdonosként érdemelte ki az unikornis címet, ugyanis cége, a Taxify egymilliárd dollár fölötti értékeltségű startup lett a közelmúltban történt 175 millió dollár értékű tőkebevonásnak köszönhetően. A cég rendkívül gyors növekedését figyelembe véve cseppet sem meglepő, hogy az új befektetők közül a legnagyobb a Daimler, mely többek között a Mercedes-Benz tulajdonosa is.

Június 21-én Budapesten rendezik meg a LIFT99 Founders2Founders elnevezésű eseményét, melynek Markus Villig, a Taxify 24 éves tulajdonosa lesz a vendége. A tallinni központú LIFT99 egy meghívásos rendszerrel működő startup közösség, melynek tagjai lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák és megvitassák egymással és a kiválasztott érdeklődőkkel tapasztalataikat, tudásukat, és ezáltal közösen fejlődjenek. Az események célja, hogy színpadra szólítsák a világ legeredményesebb vállalkozóit és cégalapítóit, akik így egy exkluzív beszélgetés keretein belül mesélhetik el, hogy hogyan jutottak el az ötlettől a megvalósításig, milyen buktatói lehetnek a cégalapításnak, és mit érdemes mindenképpen megfogadnia annak, aki hasonló sikereket szeretne elérni. A budapesti esemény résztvevői is első kézből hallhatják a világ egyik legsikeresebb srartup tulajdonosának, Markus Villignek a tanácsait.

? A világ legnagyobb technológiai vállalatai eddig jellemzően az USA-ban vagy Ázsiában születtek, azonban itt az idő arra, hogy ezen változtassunk. Egyelőre versenyelőnyben vannak, azonban a történelem azt igazolja, hogy mindig van lehetőség arra, hogy további szereplők is ringbe szálljanak, reméljük, hogy mi lehetünk az egyik európai cég, aki ezt a változást előidézi. Éppen ezért nagyon örülök neki, hogy Budapesten is megoszthatom a Taxify történetét ? mondta el a cég alapító tulajdonosa közelgő magyarországi látogatásával kapcsolatban.

Markus VilligA mindössze 24 éves stratup tulajdonos Villig 2013-ban Észtországban, a szüleitől a főiskolai tanulmányaira kapott pénzből dolgozta ki a szolgáltatás első változatát, és saját maga toborozta az első sofőröket is ötlete megvalósításához. Öt év alatt a cég a világ egy jelentős részét meghódította Tallinnból indulva, ugyanis napjainkra már több mint 25 országban vannak jelen 500 ezer sofőrrel és tízmilliónál is több utas használja a Taxify-t világszerte.

Az eseményt szervező LIFT99 idén júniusban indítja el több mint kétmillió dolláros beruházással a LIFT99 Skillsharing Platform névre keresztelt applikációját, melynek az a célja, hogy jelenlegi és jövőbeni cégalapítók ezen a felületen oszthassák meg egymással ötleteiket, tapasztalataikat és szakértelmüket annak érdekében, hogy segíthessék egymás fejlődését. A LIFT99 Founders2Founders budapesti eseményre idekattintva lehet regisztrálni.

A Taxify-ról

A Taxify vezető európai utazásmegosztó szolgáltató, amely utasok és sofőrök millióit köti össze világszerte, könnyebbé, gyorsabbá és megbízhatóbbá téve ezzel az utazást. A vállalat hatékony és modern technológiára építő üzleti modellje előnyös a sofőröknek, hiszen alacsonyabb jutalékot kell fizetniük, és így kedvező az utasoknak is, akik olcsóbban utazhatnak. A Taxify-t 2013-ban alapította Markus Villig, amely napjainkban a leggyorsabban növekvő utazásmegosztó szolgáltatás Európában és Afrikában, a befektetői között található a Daimler, a Didi Chuxing, valamint a Korelya Capital és a TransferWise társalapítója, Taavet Hinrikus is. A Taxify-t világszerte 25 országban tízmillióan használják.

Szóljon hozzá!