ZETApress

hírportál

Európa a Borbárban

Uniós elnöksége során Magyarország kiemelten fontosnak tekinti Európa kulturális és nyelvi sokszínűségének megőrzését és a kultúrák egymás mellett élésének előmozdítását ? tudtuk meg délben a Mérleg utcai Tigris Étterem és Borbárban.

Szintén nagy jelentőséget tulajdonít az Unió új, regionális kezdeményezésének, a Duna Régió Stratégiának, hiszen e térség fejlődésének motorja, a jövőbe mutató kezdeményezések támogatója kíván lenni hazánk. E két cél elérésében, a hazánkba látogató politikusok és szakértők tájékoztatásában nyújtanak segítséget a bemutatandó kötetek ? mondta Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár a könyvbemutatón.

A Europe in Budapest ? A Guide to its Many Cultures című Budapest kulturális sokszínűségét ismertető kötetet Ódor Bálint EU-ügyekért felelős helyettes államtitkár, míg A Duna hídjai. A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig című fotóalbumot Komáromy Andrea külügyminisztériumi főosztályvezető mutatta be.

A könyvbemutatót követően adta át Győri Enikő államtitkár a jutalmakat Keller Tamásnak, aki a soros elnökség kapcsán a Facebook-on indított vetélkedőn eredményesen vett részt. A csomagban 3 olyan magyar találmány ? golyóstoll, C-vitamin és Rubik-kocka ? volt, mely kis helyen is elfér.

A Guide a soros uniós elnökségünk kezdőnapjára csak angol nyelven jelent meg Koltai István szerkesztésében, s ezzel ajándékozzák meg a hazánkba érkező delegációk tagjait. Egyelőre a könyvesboltokban nem kapható, de három fővárosi borbárban ? Tigris, Symbol és Andante ? valamint a debreceniben és a balatonfürediben a vendégek helyben olvashatják. Tervezik később a magyar nyelvű változat kiadását is. A Duna hídjai című januárban bemutatott könyvet magyar, angol és német nyelven is olvashatjuk.

Szóljon hozzá!