ZETApress

hírportál

Kövér-foci Erdélyben

Kövér László, az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke október 14-16-a között Székelyföldre látogatott, ahol csatlakozott a Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos-csoportjához.

Kövér László megtekintette a Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosainak munkáját. Először az iskolákban végzett szűrővizsgálatokat látogatta meg, majd beszélgetett az orr-fül-gégészekkel, szemészekkel, akik elmondták, hogy sajnos sok gyerek csak későn jut el szűrővizsgálatokra, és mivel rosszul látnak vagy hallásproblémáik vannak, lemaradnak a tanulásban.

A látogatás következő állomása a Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelője volt, ahol az önkéntes fogorvosok elmondták, hogy az általuk vizsgált mintegy 500 gyerek 94%-ának van szuvas, rossz foga. A fogorvosok a kezeléseket elkezdték, és több mint 80 gyereknek tudtak segíteni. A Gyermekmentő orvos-csoportjának tagjai rendkívül fontosnak tartják a felvilágosító munkát, hogy a szülők és a pedagógusok is több figyelmet fordítsanak a megelőzésre, az egészségügyi felvilágosító munkára.

Kövér László pénteken a Magyar Parlament foci-válogatott csapatkapitányaként részt vett a székelyföldi közméltóságok ellen játszott barátságos focimeccsen. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke és Kövér László házelnök tegnap este részt vett az orvos-csoport értékelő megbeszélésén, ahol a 32 fős csoport tagjai beszámoltak egész heti tevékenységükről. Az orvosok 5132 vizsgálatot végeztek, 458 kezelést, és 2 műtétet bonyolítottak le, 34 gyerek került arra a listára, akiket különböző műtétek elvégzése céljából Magyarországra kell hozni.

Kövér László és Edvi Péter megköszönték az önkéntes orvosok lelkes és áldozatkész munkáját, mellyel az elmúlt közel két évtizedben, hozzávetőlegesen 16 ezer gyereknek segítettek. Kövér László és Edvi Péter ma Csíkszentdomokoson részt vett a Márton Áron Emlékmúzeum megnyitó ünnepségén, és koszorút helyezett el a Márton Áron Emlékműnél. Kövér László házelnök ma délután hazautazott ? tudatta Pethő Zsófia.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hazajöttek az orvosok | ZETApress

Szóljon hozzá!