ZETApress

hírportál

Antwerpeni tanácskozás

Informális közlekedési tanácsülés lesz a vízi áruszállítás bővítése érdekében. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár vezeti az uniós tagállamok közlekedési minisztereinek szeptember 15-16-án megrendezett informális tanácsülésére, a belgiumi Antwerpenbe utazó magyar küldöttséget.

A találkozó célja a vízi áruszállítás versenyképességének javításáról, a folyami és rövid távú tengeri hajózás európai fuvarozási és logisztikai láncokba való bekapcsolásáról szóló nemzeti álláspontok egyeztetése. A megbeszélések fő témái az áruszállítás környezeti hatásainak csökkentése a vízi közlekedés részarányának növelésével, a kikötőfejlesztések összehangolása, a folyami és rövid távú tengeri hajózást is érintő multimodális megoldások elterjesztése.

A magyar delegáció a tanácsülés hivatalos programján túl kétoldalú találkozókon ismerteti partnereivel a magyar elnökségi program főbb közlekedési célkitűzéseit. Völner Pál tárgyal a belga, cseh, holland, lengyel és szlovák társminisztériumok képviselői mellett Siim Kallas uniós közlekedési biztossal, az Európai Bizottság alelnökével, valamint az EB Mobilitási és Közlekedési Főigazgatósága részéről Matthias Ruete főigazgatóval és helyettesével, Kazatsay Zoltánnal is.

A vízi áruszállítás részarányának növelése egyértelmű közösségi közlekedéspolitikai célkitűzés. A belga és magyar kormányok uniós soros elnökségi időszakuk alatt kiemelt figyelmet fordítanak a gazdasági és környezeti szempontból egyaránt fenntartható belvízi hajózás szerepének erősítésére ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Brüsszelben az elnökségről | ZETApress

Szóljon hozzá!