ZETApress

hírportál

Őszentsége a Sportarénában

Hendrey Tibor a TST Sambhala Tibet Központ alapító elnöke kezdeményezésére Őszentsége a Dalai Láma e hét végén hazánkba látogat ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, melyet a Tibetet Segítő Társaság és az Etalon Kiadó közösen tartott az Attila utcai Sambhala Tibet Központban.

Itt mutatták be az egyórás dokumentumfilmet őszentsége életéről. A DVD az ETALON Kiadó gondozásában jelent meg. 2007-ben alakultak azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a nagy szentek és tanítók életét és egyetemes értékkel bíró kiadványokat jelentessenek meg. A kiadó munkásságával törekszik ellensúlyozni azt a számtalan negatív hatást, amely napjaink emberét éri.

A XIV. Dalai Láma életét bemutató dokumentumfilm kiadásával az ETALON Kiadó olyan ember előtt igyekszik tisztelegni, akinek egész élete példamutató üzenet világunk számára toleranciáról, együttérzésről, állhatatosságról. A filmben bemutatott XIV. Dalai Lámával készített riportokból személyes közelségbe kerül ennek a nagy embernek a missziója és színes optimista egyénisége.

A Dalai Lámáról készült olasz dokumentumfilm Tenzin Gyaco, Őszentsége a XIV. Dalai Láma életútját kíséri végig. Tibet vallási vezetője hazáját 24 évesen, 1959-ben hagyta el. Azóta száműzetésben él, harcolva a béke és a szeretet eszközeivel Tibet függetlenségéért és minden ember szabadságáért.

A rendező megpróbálta bemutatni a Dalai Láma küzdelmes életét, egyben megragadni az ő bölcsességét, átadni tapasztalatait és üzenetét a világnak. A 2005-ben készült alkotás számtalan különleges felvételt tartalmaz. A DVD kiadványon extraként egy egyedülálló fotógaléria is megtalálható.

Őszentsége a XIV. Dalai Láma magyarországi látogatása alkalmával a napokban két könyv is megjelenik. A Dalai Láma Szív Szútra tanítása című könyvet Hendrey Tibor TST elnök, a Buddha Hegyei ? Tibet lelke című könyvez Dr. Bartha Éva fordító mutatta be. Őszentsége pénteken érkezik, szombat-vasárnap délelőtt és délután telt-házak előtt tanít a Papp László Budapest Sportarénában. Itt veszi majd át a főpolgármestertől a Budapest Díszpolgára címet. Azok se csüggedjenek, akiknek nem jutott jegy, mert az I. kerületi Attila utca 123-ban óriáskivetítőn követhetik az eseményeket. További részletek idekattintva láthatók, s az interneten ingyenes regisztrációval az egész tanítás nyomon követhető.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lámakönyv a buddhizmusról | ZETApress

Szóljon hozzá!