ZETApress

hírportál

Gyermekkorból jelenkorba

Mészáros István: Emlékek című könyvét június 15-én szombat délben dedikálja a Vörösmarty téri 95. Ünnepi Könyvhéten – írtuk meg másfél hete a sajtótájékoztató után. Ma felkerestük az első könyves szerzőt, s amíg beszélgettünk, húga, Krisztina fotózott minket.

István mindig is szerette papírra vetni gondolatait. Versírással kezdte, s az elmúlt 4-5 évben több mint kétszázat papírra is vetett. A pillanatnyi hangulata jelenik meg mindben, ezért sosem javítja át napok múltán írásai, mert akkorra már másfajta lelki állapotba kerül. Versei idekattintva olvashatók. A rockzenét is szereti, dalszövegeire barátai írják a zenét és játsszák el hangszereiken.

Könyvében a gyermekkori emlékei törtek pár éve felszínre. A 8 hosszabb-rövidebb fejezetben tízéves korú énjének igaz történeteit találjuk, melyeket remekül kiszínezett, érdekessé, olvasmányossá tett. Tavaly megtalálta hozzá a Publio Kiadót, mely remek társnak bizonyult. Csak dicsérni tudja őket a folyamatos segítségért, támogatásért. A ma déli dedikálást is remekül megszervezték a 15. pavilon előtt.

Újabb saját emlékei felidézése helyett Véletlen lettem hős címmel most egy 18-20 éves fiúcsapat történetét írja, melyben az orosz-ukrán háború borzalmait mutatja be. Év végére szeretné befejezni, s elvinni a kiadónak. Persze nem fog Ukrajnába elutazni – miért is tenné ki magát halálos veszélynek? – inkább folyton olvassa a hazai és külföldi híradásokat. Személyesen is beszélgetett menekültekkel, köztük olyan katonákkal, akik harcoltak a fronton, de szerződésük lejártakor sikeresen kimenekültek a megtámadott országból.

A háborús történet mellett más témák is várnak kibontásra, de erről még korai beszélni. Istvánnak vérében van az írás, a közlésvágy. Örül, ha művei örömet okoznak az olvasóknak-hallgatóknak. Emellett ő is szereti a focit, ha ideje engedi, az Eb-t is otthon nézi a tévé előtt. Bizonyára ma is látta, hogy első meccsünkön 15 órakor Kölnben 2:0-s I. félidő után 3:1-re kikaptunk az A-csoporban Svájctól. A tegnap esti müncheni nyitómeccs után 1. Németország (5:1) 3, 2. Svájc (3:1) 3, 3. Magyarország (1:3) 0, 4. Svájc (1:5) 0 ponttal. 19-én szerdán 18 órakor Stuttgartban Németország ellen folytatjuk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megint kikaptunk | ZETApress

Szóljon hozzá!