ZETApress

hírportál

Webinárium Dániából

A Universal Robots elindítja az online webináriumainak új koncepcióját. A Dániában működő, együttműködő robotok gyártásának területén világvezető vállalat új koncepciói a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Lengyelországon, Magyarországon, Romániában és Oroszországban indul majd el.

A webináriumokat annak érdekében indítják el, hogy a jelenlegi nehéz helyzet miatt kialakult követelményeknek megfeleljenek. Mivel lehetetlen konferenciákat szervezni, és az utazási lehetőségek is korlátozottak a koronavírus elterjedése miatt, a Universal Robots úgy döntött, hogy online webináriumokat, azaz internetes online szemináriumokat szervez annak érdekében, hogy biztosítsák az automatizálással kapcsolatos folyamatos oktatást együttműködő robotjaik segítségével – tudatta Farkas Zsolt Senior Account Manager, Stern Communications.

A webináriumokat 3 részre osztották. Mindegyik ingyenes és időtartamuk körülbelül egy óra. Minden országban a webináriumok a helyi nyelven zajlanak. Ezeket az online szemináriumok a Universal Robots műszaki támogató mérnöke, Marsi Béla és a magyarországi kereskedelmi vezető, Enyedi Márta fogja irányítani. Marsi Béla, vezető mérnök, támogatása alá tartozik mind a magyarországi, szlovén és horvát terület. Enyedi Márta, pedig a magyarországi értékesítési tevékenységeket koordinálja, együttműködik a vállalat partnereivel, valamint az új és a nagy nemzetközi ügyfelekkel. Az online kommunikáció lehetővé teszi, hogy mindkét Universal Robots szakértő elérhető legyen, és minden felmerülő kérdésre választ adjon.

Az első rész esetében az online szeminárium csomagban a Universal Robots termékei, különös tekintettel az együttműködő robotok bemutatása kerül középpontba. A webináriumok során, egy technikus demonstrálja a cobotok használatának módját – egészen a kicsomagolásától, az alapprogramokkal történő telepítéséig. Ez a rész leginkább a kezdőknek és a vállalkozásoknak szól, akik többet szeretnének megtudni a kis- és középvállalkozások automatizálási folyamatairól, valamint a Universal Robotsról és a jelenlegi automatizációs folyamatok során alkalmazott együttműködő robotokról.

A második rész, a cobotok alkalmazásáról szóló Webinárium lesz, amely elmagyarázza a cobotok különleges helyzetekben történő felhasználásának módjait. Ennek a résznek a tartalma sokkal inkább műszakibb és rávilágít arra, hogy hogyan kellene kinéznie az alkalmazási területeknek, hol lehetséges az együttműködő robotok használata és melyik cobotok a legideálisabbak a kiválasztott területeken történő speciális alkalmazásra. Az egyes alkalmazásokat 6 tematikus csoportra osztották. Az első csoport a heggesztére, a második a csavarozásra, a harmadik a raklapozásra, a negyedik a polírozásra, az ötödik a kiszedési folyamatokra, míg a hatodik a gépkarbantartásra összpontosít. Mindegyik rész körülbelül egy órát vesz igénybe és az információk esettanulmányok alapján kerülnek bemutatásra.

Végül de nem utolsó sorban, a harmadik részben a Universal Robots ingyenes termékszolgáltatásokat kínál az együttműködő robotok további felhasználására és beszerzésére. Ebben a részben a legfőbb téma a cobotokkal történő biztonságos munkavégzés, a Service360 alapcsomag, azaz a kiterjedt garancia- és a termékek cobot lízingszolgáltatáson keresztül történő megvásárlásának lehetősége lesz.

A webináriumok első része Magyarországon április 21-én kedden és 30-án csütörtökön indul. A többi rész május folyamán kerül bemutatásra. A részvétel regisztrációhoz kötött, amely idekattintva lehetséges.

A Universal Robots

A vállalatot 2005-ben alapították, azzal a céllal, hogy a robottechnológiát mindenki számára hozzáférhetővé tegye olyan kis, felhasználóbarát, kedvező árú, rugalmas együttműködő robotok (cobotok) fejlesztésével, amelyekkel a munka biztonságosabbá válik. Az első cobot 2008-as bevezetése óta a vállalat jelentős növekedést tapasztalt a felhasználóbarát cobotok világszerte történő értékesítésével. Ezekről idekattintva olvashatunk. A Teradenyne Inc. részét képező vállalat székhelye Odenseben, Dániában található, és regionális irodái is vannak az Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Oroszországban, Törökországban, Kínában, Indiában, Szingapúrban, Japánban, Dél-Koreában, Tajvanban és Mexikóban. 2019-ben az Universal Robots árbevétele 248 millió dollár volt.

Szóljon hozzá!