ZETApress

hírportál

Nagyhéten se utazzunk!

A Külügyminisztérium felszólítja a mexikóiakat, hogy kerüljék a nem alapvető fontosságú utazásokat Nagyhéten – írta a Mexikói Nagykövetség Magyarországon Kapcsolat és Információs Osztálya. Múlt csütörtöki felszólításuk idekattintva olvasható.

A Mexikói Kormány ismételten felszólítja a mexikói állampolgárokat, hogy kerüljék a nem alapvető fontosságú nemzetközi utazásokat. Ez vonatkozik a szabadidős és turisztikai céllal történő utazásokra, különösen Nagyhéten. Jelen felszólítás a SARS-CoV-2 vírus mexikói és világszerte történő terjedésének megfékezésére irányuló intézkedések része. Ezen felül a járatok és útvonalak csökkenése jelentősen megnehezítette a nemzetközi légi utazás logisztikáját.

A Külügyminisztérium felszólítja a külföldön élő állampolgárokat, hogy maradjanak otthon, és kerüljék a nemzetközi utazásokat. Ismételten felszólítja az Egyesült Államokban élő mexikói közösséget, amely hagyományosan húsvétkor utazik Mexikóba, hogy halassza el a látogatását. A vírus visszaszorítása érdekében a két ország által a közelmúltban bevezetett intézkedések csökkentik a légi közlekedést, és korlátozzák a határátkelőhelyek forgalmát.

A Mexikói Kormány nevében a Külügyminisztérium megismétli elkötelezettségét amellett, hogy minden lehetséges konzuli segítséget és védelmet biztosítson mexikói állampolgáraik számára külföldön. A jelenlegi helyzetet figyelembe véve azonban ebben az időben rendkívül bonyolult az egyének hazatelepítése. Ezért kiemelkedően fontos elkerülni a nem alapvető fontosságú külföldi utazást.

Szóljon hozzá!