ZETApress

hírportál

Mexikói, maradj otthon!

A Mexikói Külügyminisztérium ismételten felszólít mindenkit, hogy kerülje a nem alapvető fontosságú utazásokat, különösen Mexikó és az Egyesült Államok között! – írta a Mexikói Nagykövetség Magyarországon Kapcsolat és Információs Osztálya.

A Mexikói Kormány ismét felszólítja a mexikói állampolgárokat, hogy kerüljék el szabadidős vagy turisztikai célú nemzetközi utazásokat, különösen Mexikó és az Egyesült Államok között. Ennek célja, hogy megerősítse a COVID-19 közösségbeli terjedésének és komplikációinak enyhítésére hozott intézkedéseket. Ezenkívül a vírus visszaszorítása érdekében tett lépések, valamint a légi útvonalak számának folyamatos csökkentése számos logisztikai komplikációhoz vezetett, amelyek az elkövetkező hetekben továbbra is fennállnak.

A tartósan külföldön, különösen az Egyesült Államokban élő mexikói állampolgárokat kérjük, hogy kövessék helyi hatóságaik utasításait. Maradjanak otthon, és kerüljék a nemzetközi utazásokat, beleértve Mexikóba is! Az Egyesült Államokban állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező mexikóiakat, akik szeretnének családjaikkal együtt lenni, arra buzdítjuk, hogy ideiglenesen kerüljék el a Mexikóba tett nem alapvető fontosságú utakat! A vírus visszaszorítására irányuló intézkedéseket nemrégiben hozták meg mindkét országban, ideértve a határátlépések korlátozását és a járatok csökkentését. A Külügyminisztérium továbbra is minden lehetséges konzuli segítséget és védelmet megad, az aktuális korlátozásokkal összhangban.

Szóljon hozzá!