ZETApress

hírportál

Újra egy helyen a Sportkórház

Két európai szabványoknak megfelelő modern műtővel hétfőn a Sportsebészeti Osztály is megkezdi működését az OSEI új épületében, a Karolina úton. Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára dr. Soós Ágnessel, az intézmény főigazgatójával még a műtétek előtt bejárta az épület felújított részeit, a röntgent, az új műtőket és kórtermeket is.

? A sportegészségügy történelmi lehetőséget kapott az elmúlt időszakban ? fogalmazott az államtitkár. ? A kormány 2016 év végi döntése értelmében az OSEI nagyobb épületbe költözhetett át, amelynek a teljes körű felújítására 2019-ig tízmilliárd forint támogatást is biztosít. Ez lehetővé teszi egy új, magas színvonalú ellátási forma kialakítását is, amelyben a Sportkórháznak központi szerepe lesz ? folytatta Szabó Tünde hozzátéve, hogy ez a beruházás túlmutat egyetlen kiemelt intézmény támogatásán, hiszen valamennyi sport-egészségügyi szolgáltatás országos lefedettségű kell, legyen, így kulcskérdés az országos sportorvosi hálózat fejlesztése is. Cél az, hogy színvonalas sport-egészségügyi ellátást tudjunk biztosítani, mind helyben, mind a kirendelt sportorvosi szolgálatoknál, hiszen ezzel javul az ellátásokhoz való hozzáférés és az ellátások színvonala is.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet átköltözése a Sportsebészeti Osztály kivételével 2017 nyarán anélkül zajlott le, hogy a betegellátásban, sportorvosi vizsgálatokban fennakadások történtek volna. A most átadott két új műtővel újra egy helyen, a Karolina úton működik a Sportkórház minden részlege: a Sportsebészeti Osztály, a Röntgen, a sportorvosi rendelések, az Olimpiai Rendelő, a Call Center, a Teljesítmény-diagnosztikai Osztály, a teljes járóbeteg szakellátás és a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály is ? tudatta Nagy Annamária.

A megújult OSEI professzionális szolgáltatást nyújt a hazai sportolóknak, hiszen a magas szintű orvosszakmai tudást most már XXI. századi high-tech technológiával is ki tudja egészíteni. Komplex sport-egészségügyi rendszere a felnőtt és utánpótlás válogatott sportolók, edzőik, felkészítőik és segítőik számára biztosít emelt szintű, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásának megfelelően összeállított szűrővizsgálatokat, teljesítménydiagnosztikai-, biomechanikai- és pályavizsgálatokat, valamint sérülésmegelőző mozgásszervi felkészítést. Biztosítani tudja ezáltal a magyar sportolók egészségét és azt, hogy esetleges sérüléseik, betegségeik esetén a lehető legmodernebb ellátást kaphassák, mielőbbi gyógyulásuk és további eredményességük érdekében.

Szóljon hozzá!