ZETApress

hírportál

A K&H gyógyvarázs műszerei

KH gyógyvarázsHúszmillió forint a gyermekegészségügynek: startol a 15. K&H gyógyvarázs műszer-beszerzési pályázat. Több mint 600 millió forintértékű fejlesztést valósíthattak meg a hazai gyermekgyógyítással foglalkozó intézmények a 15 éve működő K&H gyógyvarázsnak köszönhetően ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A program most újból meghirdeti műszer-beszerzési pályázatát, hogy a kórházi gyermekosztályok és mentőállomások a kis betegek mihamarabbi felépülését segítő, modern műszerekkel gazdagodhassanak. Május 31-ig lehet jelentkezni hazánk egyik legnépszerűbb gyermek-egészségügyi kezdeményezésének felhívására, a 15. K&H gyógyvarázs műszer-beszerzési pályázatra. A tét bruttó húszmillió forint, összesen ekkora értékben nyerhetnek támogatást a magyarországi kórházak és mentőállomások, hogy a modernebb műszerekkel gördülékenyebben végezhessék a gyermekek gyógyítását.

? K&H gyógyvarázs programunk a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. Kezdeményezésünk 15 éve alatt megannyi gyermek gyógyulását segítettük azzal, hogy 416 alkalommal, összesen 626 millió forint értékben adtunk át nélkülözhetetlen műszereket az ország különböző régióiban. Ezek az eszközök amellett, hogy jelentősen csökkentik a kis betegek fájdalmait, hozzájárulnak ahhoz, hogy a pontosabb orvosi diagnosztika felállításával a gyermekek mihamarabb visszatérhessenek családjuk, barátaik körébe, és újra teljes életet élhessenek ? mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

? A K&H gyógyvarázs műszer-beszerzési pályázat idei fókuszterülete a 4-7 éves gyerekek, így azokat az jelentkezőket, akik az ő gyógyulásukat elősegítő eszközökre pályáznak, a szakmai zsűri kiemelt figyelemmel kezeli. Ez azonban nem kizárólagos tényező, így minden intézményt arra biztatok, hogy pályázzanak műszerparkjuk bővítéséért! ? tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

? Ahogyan Európa számos országában, Magyarországon is jelentős egyenlőtlenségek vannak a gyermekegészségügyben, beleértve a gyermekek egészségi állapotát és az egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférésüket. A K&H gyógyvarázs által nyújtott modern eszközök jelentősen csökkenthetik ezeket a különbségeket, egy-egy ilyen berendezés ugyanis olykor évek óta fennálló regionális hiányt pótol. Az orvosok, ápolók munkája mellett így a kis betegek és szüleik mindennapjai is könnyedebbé válik ? mondta dr. Mészner Zsófia gyermek-infektológus és védőoltási tanácsadó, a K&H gyógyvarázs zsűritagja. A pályázati kiírás és a hozzá kapcsolódó dokumentumok idekattintva érhetők el.

Szóljon hozzá!