ZETApress

hírportál

Gyógyvarázs a Markóban

Modern eszközökkel a teljes életért! Újabb mentőállomások gazdagodtak a K&H gyógyvarázs program támogatásával ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Markó utcai Mentőbázis I. emeleti Dísztermében.

A mentősök évente 1,1 millió beteget látnak el, nap mint nap gyakran a másodpercekkel harcolva küzdenek az emberéletekért. így különösen fontos, hogy áldozatos munkájuk során modern, megbízható eszközökre támaszkodhassanak. A 14 éve működő K&H gyógyvarázs műszer-beszerzési program a magyar egészségügy igényeire reagál, segíti, hogy az orvosok még jobban dönthessenek, és a beteg gyerekek újra teljes életet élhessenek. A programmal most újabb 13 mentőállomás jutott több mint 4,5 millió forint értékű támogatáshoz.

A K&H gyógyvarázs programban újabb 13 mentőállomás gazdagodhatott több mint 4,5 millió forint értékben olyan modern eszközökkel, mint a végtagrögzítő, a véroxigénszint-mérő, a lélegeztető ballon, az infúzióadagoló pumpa és a vénakereső. A modern, megbízható műszerek ugyanis elengedhetetlenek a mentés során, különösképpen egy-egy krízishelyzetben, amikor minden másodperc számít. ? Az Országos Mentőszolgálat 254 mentőállomásán mintegy 8000 bajtársunk teljesít szolgálatot. Évente 1,1 millió beteget látnak el, köztük mintegy 40 ezer gyermeken segítenek. A bajtársak fáradhatatlan munkáját nagyban megkönnyíti és a mentés sikerességét elősegíti, ha a legkorszerűbb műszerekkel végezhetik a dolgukat ? hangsúlyozta dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgató-főorvosa.

? Vezető pénzügyi intézetként hisszük, hogy ügyfeleink okos döntéseinek elősegítésén túl felelősek vagyunk azért a társadalomért és környezetért, amelyben dolgozunk. A K&H gyógyvarázs 14 évvel ezelőtt indult, tulajdonképpen a 30 éves magyarországi jelenlétünk felénél, és jól mutatja hosszú távú elköteleződésünket az ország iránt. Tudjuk ugyanis, hogy egy modern műszer segíti a gyors ellátást, megkönnyíti az egészségügyi dolgozók mindennapi munkáját, elősegíti a pontos diagnosztikát. Lehetőséget nyújt az orvosok számára ahhoz, hogy munkájuk során még jobban dönthessenek, és a gyerekek minél előbb visszakerülhessenek családjuk, barátaik körébe, és újra teljes életet élhessenek. A K&H gyógyvarázs indulása óta már számos mentőállomás munkájához járultunk hozzá. Most a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcag Mentőállomás, a Békés megyei Kunágota Mentőállomás és a Közép-dunántúli Régió Veszprém megyei 11 mentőegysége kapott az életmentéshez és betegellátáshoz szükséges eszközöket ? tájékoztatott Dávid Moucheron, a K&H Csoport vezérigazgatója.

A K&H gyógyvarázs program 14 éve során ezzel együtt már 183 alkalommal segítette a Bank az Országos Mentőszolgálat mentőállomásait, összesen több mint 82 millió forint értékű műszerrel. A mai adományt Nátán Albin Veszprém megyei vezető mentőtiszt mutatta be, majd lementünk az udvarra egy rohamkocsi megismerésére. Sajnos épp riasztásuk érkezett, így a szigorú személyzet gyorsan kiparancsolt mindenkit a betegtérből, hogy 1 percen belül megkülönböztetett jelzéssel a beteghez vonuljanak.

Szóljon hozzá!