ZETApress

hírportál

Színlapról a naptárlapra

Jótékonysági naptár és rákellenes Nézőpontváltó esemény volt pénteken a Magyar Színházban. Tim Firth: Naptárlányok című előadását mutatta be aznap a Hevesi Sándor téri teátrum. A produkcióhoz a naptárlányokat játszó színésznők és Semsei Eszter fotóművész a valóságban is elkészítették a színdarabban említett naptárat, amely az előadások szünetében megvásárolható.

Ezzel a naptárral és a Naptárlányok előadással a színház lehetőséget teremt arra, hogy a nézők hozzájárulhassanak a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központja Rehabilitációs Osztályának támogatásához ? jelentette be Zalán János színházigazgató és dr. Dank Magdolna, az SE onkológus professzora a Naptárlányok előadása előtt ? tudatta Sándor Erzsi.

Ezzel az eseménnyel elindult az idei Nézőpontváltó Rákellenes Színházi Staféta is, amelyhez 64 színház csatlakozott. A Nézőpontváltó Egyesület üzenetét októberben a résztvevő színházakban felolvassák. Ebben nagy hangsúlyt kap a szűrések fontossága, az egymásra figyelés és az, hogy a boldog ember a legvédettebb. Zsigmond László fotóin Udvarias Anna, Hegyi Barbara, Tóth Enikő, Tallós Rita, Bede-Fazekas Anna, Igó Éva és Soltész Bözse, valamint egy naptár látható.

Szóljon hozzá!