ZETApress

hírportál

Segítés a segítőknek

A támaszadó képzés Angliában már régóta működik a segítő szolgálatok szakemberei számára, amelyen elsajátíthatják a ?betegek kísérését és szolgálatát?. Szeretnék ezt a képzést a magyarországi szakemberek részére is elérhetővé tenni, és ezzel segítséget adni a mindennapi munkájukhoz.

A továbbképzésen foglalkozunk a legfontosabb ?munkaeszközünkkel?, személyiségünk azon oldalával, mellyel napi munkánk során mások felé tudunk együttérzéssel és felelősséggel fordulni. Ez a ?karbantartás? teszi lehetővé, hogy hatékonyabban tudjunk segíteni. E munkához az is nagyon fontos, hogy lényünk mélyebb forrásai felől feltöltsük elhasználódott energiáinkat.

Magyar Urbanisztikai Társaság november 23-tól 26-ig képzést tart a témáról egészségügyi és szociális szakemberek részére. A betegekkel foglalkozni érzelmileg is nehéz, megterhelő a családtagoknak és a segítőknek egyaránt. Az tud a beteg emberre tisztán és igazán figyelni, aki ismeri saját reakcióit. Ha a szakemberek nem rendelkeznek kellő önismerettel és megfelelő én erővel, akkor munkájuk során kiéghetnek, maguk is sérülhetnek, önvédelemből izolálódhatnak, elbástyázhatják magukat betegeiktől.

BEATA BISHOP – az előadó saját tapasztalatai, élményei alapján mutatja be a támaszadó munka gyakorlatát, mivel Beata maga is gyógyult rákbeteg. Jelenleg Angliában pszicho-terapeutaként dolgozik és kifejezetten daganatos betegekkel végez támaszadó munkát.

A képzés tematikája:

  • A támaszadás alapvető célja, a problémamegoldás lehetőségei
  • A kommunikáció szerepe a segítő-kliens kapcsolatban
  • Átsegíteni a válságon -a belső konfliktus feloldása
  • A lehetőségek feltárása – a megfelelő megoldás megtalálását
  • A kiégés fogalma, folyamata
  • Kialakulás szakaszai, stressz reakció
  • Munkahelyi stressz prevenciója, megküzdés a stresszel
  • A Kiégési szindróma kezelése

A képzésre krónikus betegekkel foglalkozó szakembereket, szociális munkásokat, családgondozókat, prevenciós szakembereket, terapeutákat, házi betegápolásban dolgozókat várnak. A képzés interaktív, ami maximum huszonöt fő részvételét teszi lehetővé, ezért előzetes bejelentkezés szükséges A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány címén: 1093 Budapest, Mátyás u. 18. tel: (06-1) 217-0404. E-mailen is jelentkezhetünk. A képzés ideje alatt a résztvevők az étkezésükről maguk gondoskodnak!

Szóljon hozzá!