ZETApress

hírportál

Horányi nyaraltatás

Cukorbeteg gyermekekkel táborozott Erős Antónia és Hevesi Tamás. Cukorbeteg gyermekek nyaralhattak Horányban, a Rákosmenti Gyermekcukorbetegek Közhasznú Egyesülete nyári táborában ? tudatta Bittner Péter.

Az egyetlen magyar vércukormérő készülékeket fejlesztő 77 Elektronika Kft. meghívására Erős Antónia és Hevesi Tamás is a táborba látogatott, hogy az egészséges életmód, a mozgás és a gyakori vércukormérés fontosságára hívja fel a fiatal táborozók figyelmét. ? Én 25 éves koromban tudtam meg, hogy cukorbeteg vagyok, de a táborozás élménye az én gyerekkoromból sem hiányzik, rengeteg kedves emléket őrzök. Általában olyan jól éreztem magam a többi gyerek között, hogy ? édesanyám legnagyobb meglepetésére- sírva szálltam le a vonatról, amikor hazaérkeztem. Ezek a táborok a közös sportolásról, kirándulásról és játékokról szólnak, de nagyon örülök annak, hogy itt a táboron kívüli, mindennapi kihívásokhoz is segítséget nyújtanak a cukorbeteg gyerekeknek ? mesélte Erős Antónia.

A hasonló táborok szervezésének célja az, hogy a diabétesszel élő gyermekek szabadidős és edukációs programok révén tudhassanak meg többet betegségükről és szakemberek segítségével illeszkedhessenek be a sajnos egyre népesebb cukorbeteg közösségbe. Elsajátíthatják a cukorbetegség kezeléséhez szükséges alapvető ismereteket, közben pedig játékkal és sok mozgással kovácsolódhatnak igazi csapattá.

Évről évre tíz nyári cukorbeteg gyermektáborok létrejöttéhez járul hozzá a Tartsd a szintet! edukációs programot működtető, a Dcont TREND vércukormérő készüléket gyártó 77 Elektronika Kft. gyermekszervezeteknek kiírt pályázata. ? Az elmúlt években már volt alkalmam ellátogatni néhány, cukorbeteg gyermekeknek szervezett táborba, ezért nem volt kérdés, hogy ezúttal is velük tartok. Sajnos a diabétesz egyre több fiatalt érint, ezért nagyon fontos, hogy legyenek ilyen, kifejezetten a számukra szervezett programok. A célom idén is az, hogy játékos és szórakoztató formában hívjam fel a figyelmüket a mozgás és a sport fontosságára. Erre most minden eddiginél jobb példával szolgálhatok: szeptember 1-5. között a magyar cukorbeteg futsal-válogatott edzőjeként veszek részt a cukorbetegek nemzetközi futsal bajnokságán Balatonfüreden, ahol a csapatunk ? a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi támogatásának köszönhetően ? hazai pályán védheti meg Európa-bajnoki címét ? mondta el Hevesi Tamás.

Szóljon hozzá!