ZETApress

hírportál

Ne dugjuk a fejünket a homokba!

Kiss Endi, a Hooligans együttes dobosa és Teszári Nóri, az RTL Klub műsorvezetője is csatlakozott a Szívvel a Stroke ellen-kampányhoz. Endi jól érzi magát a bőrében és odafigyel egészségére, gyakori látogatója a Széchenyi Gyógyfürdőnek, mellette heti ötször jár edzeni, rendszeresen fut és szaunázik. Táplálkozására is megpróbál odafigyelni, példát mutatva ezzel három kislányának.

Teszári Nóri a kampány során részt vett nyaki doppler vizsgálaton, ugyanakkor kíváncsi volt cukor és koleszterin szintjére is, hiszen jól tudja, hogy a szűrővizsgálat életet menthet. Mindenkinek azt tanácsolja, hogy figyeljen oda családja és saját maga egészségére. Ő is ezt teszi ? tudtuk meg Fadgyas Zsuzsától.

Kiss Endi, a Hooligans dobosa a közelmúltban részt vett a Szívvel a stroke ellen kampány szűrővizsgálatán, melyet a Széchenyi Gyógyfürdőben rendeztek meg. A zenész fontosnak tartotta, hogy kiálljon a kampány mellett, hangsúlyozva ezzel a megelőzés, és a szűrővizsgálatok szükségességét. Mindennapjaiban próbálja megtartani az egyensúlyt a rock ‘n roll életforma és az egészséges életmód között. Sokan nem tudják, hogy a zenészek élete, nemcsak abból áll, amit a közönség egy-egy fellépés alkalmával lát, hanem mögötte bizony sok rendszertelenség, éjszakázás és utazgatás rejlik.

Az éjszakázások és a turnék sokszor felborítják az egészséges életritmust, éppen ezért Endi aktív sportolással próbálja meg ezt kompenzálni. Nem tagadja, hogy szeret élni, elmondása szerint egy jó mulatozás, vagy a barátokkal eltöltött idő sokat segít abban, hogy feltöltődjön és közérzete pozitív irányt vegyen. A zenész gyakori látogatója a Széchenyi Gyógyfürdőnek, mellette heti ötször jár edzeni, rendszeresen fut és szaunázik. Táplálkozására is megpróbál odafigyelni, példát mutatva ezzel három kislányának.

Zenésztársainak azt tanácsolja, akik hasonló cipőben járnak, próbáljanak meg több időt fordítani az egészséges életvitelre, legyen szó sportolásról, vagy táplálkozásról, de azért ne vessék meg az élet örömeit. Próbáljanak egy egészséges egyensúlyt találni az élet minden területén. Elmondása szerint ez a recept bevált számára, mint hangsúlyozta jól érzi magát a bőrében.

A műsorvezető számára is fontos az egészség. Teszári Nórinak sem idegenek az egészségüggyel kapcsolatos kérdések, hiszen műsorvezetőként rendszeresen találkozik olyan témákkal, melyek a helyes életvitelre helyezik a hangsúlyt. Két kisgyerek anyukájaként fontos számára a példamutatás, valamint, hogy tisztában legyen a szív és érrendszeri megbetegedések rizikófaktoraival. Igyekszik megőrizni egészségét helyes táplálkozással, és rendszeres testmozgással. Fontosnak tartja, hogy arcát adja a Szívvel a stroke ellen kampányhoz, ezzel is felhívva a figyelmet a szűrésvizsgálatok jelentőségére.

Az RTL műsorvezetőjének elmondása szerint gyermekei táplálkozását sokszor nehéz kontrollálni, akármennyire is próbál odafigyelni arra, hogy otthon minőségi étel kerüljön az asztalra. Ugyanakkor egy zsúr, vagy egy buli alkalmával, könnyen előkerülhet a chips, és a cukros üdítő, amit nehéz kivédeni. Anyaként saját bőrén tapasztalja, hogy milyen nehézségekkel jár gyermekei ízlését a helyes irányba terelni. Azonban bízik abban, hogyha azt látják, hogy édesanyjuk rendszeresen sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, nap, mint nap sportol, ők is követik majd példáját. Nagyon büszke gyermekeire hiszen a lánya egyesületi szinten táncol, fia pedig karatéra jár.

Azt üzeni embertársainak, hogy egészségügyi problémáikkal bátran forduljanak orvoshoz, ne legyenek szégyenlősek. Ne hanyagolják el a felmerülő, esetlegesen betegségre utaló tüneteket. Ha csak tehetik, járjanak szűrővizsgálatokra, illetve fogadják meg szakorvosuk tanácsait. Sajnos az emberek későn ismerik fel a probléma megelőzésének szükségességét, nem szabad elfelejteni, hogy a szűrővizsgálat életet menthet.

Szóljon hozzá!