ZETApress

hírportál

Gombajó fogások

Mutsy Anna Hajdú Csaba Gombajó fogásokA minap jelent meg Mutsy Anna ? Hajdú Csaba: Gombajó fogások című receptkönyve Mudrák Attila és Peternák Zoltán fotóival, Lévai Anikó ajánlásával, melyet kedden ismertettek szerzői az áporkai sajtótájékoztatón, s az ócsai üzemlátogatáson.

Kedves Olvasó! Ön most egy olyan receptkönyvet tart a kezében, melyben Mutsy Anna összegyűjtötte saját gombás receptjeit, hideg és meleg ételeket, leveseket, főételeket. Talán épp csak desszertnek nem alkalmas a gomba ? vagy még nem tudunk róla… Kedvenceim azok a krémek és töltelékek, amelyeket vendégváró falatkákhoz és tartalmas vacsorákhoz egyaránt felhasználhatunk. A recepteket szeretettel ajánlom mindazoknak, akik örömmel kísérleteznek ismert alapanyagokból is valami újjal! ? írta Lévai Anikó a hátsó borítólapon.

Mindenem a csiperke

Gombatermesztő családban nőttem fel, a sors ajándéka, hogy férjem is hasonló családból származik. Ő a BioFungi Kft. egyik ügyvezető-igazgatója, nemzetközileg elismert gombaipari szakember. Cégcsoportunk hosszú fejlődésen ment keresztül, amelynek egy állomása a Gombagasztro, egy kis konyhaműhely. Hosszú ideje tudatosan kísérletezgetek a csiperke és más étkezési gombák elkészítési módszereivel. Célom volt. hogy az ételek egyszerűen gyorsan elkészíthetők legyenek. Az összegyűjtött tapasztalataim eredménye ez a gombás receptgyűjtemény.

Évek alatt tanultam meg, hogy a gombából mennyi izgalmas fogás készíthető, milyen változatos ízeket lehet kicsalni egy csiperke gombából. Persze az ízek mellett az is fontos szempont, hogy a gomba a tudatos táplálkozás egyik fő alapanyaga, fehérje- és D-vitamin tartalma pedig hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. A mai háztartásokban alig készül gombás étel. Pedig a lehetőségek tárháza végtelen. Szinte nincs alapanyag, amellyel ne párosíthatnánk. Háromgyermekes édesanyaként jól tudom, mit jelent naponta egészséges, ízletes ételt tenni az asztalra. Forgassák egészséggel! ? írta Mutsy Anna a fülszövegben.

18 éve munkálkodom a gombaiparban. A gombatermesztés hatékonyságát és eredményességét növelő kutatás-fejlesztési feladatokon dolgozom. Az utóbbi években a termesztett gombák egészségvédő hatását és az ebben rejlő lehetőségeket vizsgálom. Örömmel vettem részt a gombás receptes könyv írásában, hiszen nem elég csak megtermelni a gombát, de segíteni is kell a fogyasztókat abban, hogy azt minél változatosabban tudják otthonaikban elkészíteni. Meggyőződésem, hogy ha a hazai gombafogyasztás eléri a nyugati országok átlagát, sokkal egészségesebb lehet a társadalmunk! ? olvasható Hajdú Csaba fülszövegében. A termesztett gombák, elsősorban a csiperkegomba előkészítésének módjai, levesek, vendégváró falatok, reggelik, saláták, tészták és főételek találhatók a könyvben.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Rita gyógyulgat | ZETApress

Szóljon hozzá!