ZETApress

hírportál

Feltöltik a készleteket

A tűz megfékezése után elkezdődött a készletek feltöltése a Roche-nál. Visszaállt a régi rend a Roche Magyarország Kft. logisztikájában. A március 31-i raktártüzet követően április 1-jén, pénteken alternatív helyszínre költözött a Roche logisztikai bázisa.

A budaörsi átmeneti telephely már péntek délutántól teljes funkciójában üzemel, így készen áll a külföldről érkező gyógyszerek fogadására-és kiadására, valamint a raktárkészlet feltöltésére ? tudatta Gáborjáni-Polgár Bernadett kommunikációs vezető.

Örömmel jelentjük, hogy a ma délelőtt megérkezik az új helyszínre Baselből az első szállítmány, amely számos terméket, köztük életment, onkológiában használatos biológiai terápiákat is tartalmaz. A minőségbiztosítási eljárást követően néhány tételt akár már a héten is átvehetnek a nagykereskedők.

A Roche bázeli központjának azonnali és hathatós segítségével már folyamatban van a készletek mielőbbi pótlásának megszervezése a környező országokkal és gyártóhelyekkel, így reményeink szerint néhány hét múlva már újra rendelkezünk a szükséges készletmennyiséggel.

A nagykereskedőket, valamint a kórházakat és gyógyszerész partnereinket folyamatosan tájékoztatjuk az aktuális helyzetről, hogy fel tudjanak készülni az átmeneti időszakra. Bízunk benne, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a külföldről érkező gyógyszereket a szakhatóság segítségével mielőbb forgalomba tudjuk hozni a magyar betegek számára.

A tűzszerészeti és a rendőrségi vizsgálatok továbbra is folyamatban vannak, a hivatalos jelentés körülbelül egy hónap múlva várható. A Roche Magyarország Kft. továbbra is elsőrendű prioritásának tartja, hogy mielőbb pótolja elveszett készletét, és zökkenőmentes legyen a betegellátás.

Szóljon hozzá!