ZETApress

hírportál

Rák ellen a Gólyavárban

A Magyar Rákellenes Liga és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság közös Célkeresztben a tüdőrák ? együtt a gyógyulásért című orvos-betegtalálkozót tart holnap déltől a Gólyavárban. Az országos rendezvényen érintettek, hozzátartozók, érdeklődők vesznek részt, akiknek a szakma jeles képviselői tartanak előadásokat a legfontosabb tüdőrákkal kapcsolatos tudnivalókról.

Napjainkban egyre több szó esik a daganatos megbetegedésekről, azonban a leggyakoribb típust, a tüdő daganatos elváltozásait még mindig a némaság fala veszi körül. Pedig hazánkban a daganatos megbetegedések között a tüdőrák a vezető halálok. Ezzel a mind epidemiológiai, mind egészség-gazdaságtani szempontból meghatározó társadalmi problémával foglalkozik a holnapi rendezvény ? tudtuk meg Nagy Ákostól.

A Magyar Rákellenes Liga és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság közös kezdeményezésének kiemelt témái a betegség felismerése, a megelőzés és a kezelési lehetőségek, valamint az alternatív terápiák és a lelki támogatás kérdéskörének bemutatása. A helyszínen ingyenes szűrővizsgálatokra és konzultációra is nyílik lehetőség, valamint pozitív betegtörténetek is bemutatásra kerülnek. A rendezvényen a szervezők egyúttal a Magyar Rákellenes Liga égisze alatt működő, tüdőrákos betegeket összefogó betegklub megalakulását is bejelentik.

Az eseményen a Jóban Rosszban sztárjai is tiszteletüket teszik, a program zárásaként pedig fáklyás felvonulást tartanak a szervezők a tüdőrák hónapjának jegyében, melyet egy meglepetés program zár. Helyszín az ELTE Gólyavár ? Trefort Rendezvényház Budapest VIII. Múzeum krt. 6-8. A rendezvény résztvevői: Prof. Dr. Simon Tamás ? a Magyar Rákellenes Liga elnöke, Dr. Kovács Gábor ? Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke, Zalatnay Brigitta ? televíziós műsorvezető és Gazdag Tibor ? a Jóban Rosszban Pongrácz doktora. A fővédnöki tisztet Dr. Mikola István, az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának elnöke vállalta el.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Célkeresztben a tüdőrák | ZETApress

Szóljon hozzá!