ZETApress

hírportál

Elúszhat a pekingi részvétel

Napok óta Kovács Ági doppingügyével van tele a sajtó. Az úszónőt az október 30-ai edzésen, az uszodában lepték meg a Magyar Antidopping Csoport tagjai. Nem jelezték előre érkezésüket, de mint erről korábban már mi is írtunk, ezt nem is kellett megtenniük.

Ági sajnos az előírt 75 milliliter vizelet helyett csak 25-öt produkált. Később is megismételhette volna a próbálkozást, de erre nem volt hajlandó. Aláírta az elétolt papírt, ebben elismerte, hogy vállalja a következményeket, majd eltávozott az uszodából. A két ellenőrnő ezt továbbította az illetékeseknek, a hazai szövetségen kívül a WADÁ-nak. Ők töntenek a hogyan továbbról.

Ágira most akár kétéves eltiltás is várhat. Elúszhatnak pekingi olimpiai reményei. Kínába még el akart jutni, a 2008-as Olimpia után akart visszavonulni. Mégsem tehetnek vele sem kivételt, nem ismétlődhet meg az athéni fiaskó. Az atléták és súlyemelők ottani doppingügyei után jó, hogy az egész magyar csapatot nem zárták ki a következő olimpiákról.

A minap az úszónő a Napkelte vendége volt. Gyárfás Tamásnak, a Magyar Úszó Szövetség elnökének nyilatkozott. Váltig állította, hogy az ellenőrök becsapták, s azok beszélték rá az aláírásra. Ha így is történt, edzője talán megakadályozhatta volna ezt is, meg a távozást is. Más kérdés, hogy a magyar orvosnők miért vezetnének félre egy magyar versenyzőt?

A 75-ik születésnapját nemrég ünneplő Vitray Tamás is elnök volt az úszóknál jó két évtizeddel ezelőtt. Csak néhány napot, alig egy hetet töltött az elnöki székben, aztán felállt. Nagyon szerette akkor is az úszást, s nem akarta abbahagyni a közvetítésüket. Elnöki tisztségével ezt összeférhetetlennek tartotta, inkább lemondott. Mára megváltoztak az elvek, a mostani elnök riporterként faggatja már régóta a versenyzőit és edzőiket.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Ági most megúszta
  2. ZETApress » Ágit kinn is felmentették

Szóljon hozzá!