ZETApress

hírportál

Ági most megúszta

Ha a pekingi részvétel még bizonytalan is, Kovács Ági elindulhat a hétvégi rövidpályás úszóviadalon. Tegnap a Magyar Úszó Szövetség Fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy Ági nem követett el doppingvétséget. A felmentett sportolónő papírról olvasta fel válaszát. Az előre megírt szöveg mellett nem láttunk egy másikat az esetleges elmarasztalás esetére. Lehet, hogy már előre tudta a végeredményt?

Ági október 30-án Sir Roger Moore-hoz igyekezett az uszodából, hogy a későbbi, UNICEF nagyköveti munkáját megbeszélje. Neki ez volt a fontos, nem a szabályos vizeletadás. A pekingi olimpia után amúgy is visszavonulna, ezért már a jövőjét építi. Más kérdés, hogy a két évre szóló eltiltás esetén milyen követ lehetne belőle? Kár, hogy erre nem gondolt a reggeli sietésben!

A tegnapi felmentéssel még koránt sem zárult le az ügy. A Magyar Antidopping Csoport is fellebbezhet, s mivel ők már korábban elküldték a jelentést a WADA-hoz, a nemzetközi szervezet is eltilthatja hivatalból két évre Ágit. A jogerős döntés előbb-utóbb megszületik, addig a sportoló úszik tovább. December 19-én lesz az Év sportolója-díjak átadása a Budapest Kongresszusi Központban, s erre Ági is esélyes. Reméljük, hogy addigra tiszta vizet öntenek a pohárba, ha már az elegendő vizeletet beletölteni nem sikerült!

Kevés volt az egerszegi előny

A Fehérvár és a Diósgyőr játssza a döntőt a Liga Kupában. A ZTE egygólos előnnyel érkezett a fehérvári visszavágóra, melyet az első félidőben kettőre növelt, a hosszabbításban mégis a házigazdák harcolták ki a továbbjutást. A Diósgyőrnek elég volt a Debrecenben szerzett három gólos előny a továbbjutáshoz, így szerdán a két házigazda örülhetett. Az odavágó vasárnap lesz Fehérváron, míg a revánsra tíz nap múlva kerülhet sor Diósgyőrben.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Ági két papírt is írt

Szóljon hozzá!