ZETApress

hírportál

Ismét blogol a Hivatal

Idén másodjára szól a blogos társadalomhoz a Miniszterelnöki Hivatal a rendezvények és kampányok népszerűsítése érdekében. Az Internetet napi szinten, közösségi formaként használók már az augusztus 20-ai ünnepi rendezvényekkel is ilyen módon ismerkedhettek, októbertől pedig az állami és civil szervezetek együttműködésével zajló SZÉP ? Szűréssel az Életért Program ? kulisszatitkairól olvashatnak a blogon.

Interaktív, naponta többször frissülő internetes naplót indított a Miniszterelnöki Hivatal a SZÉP ? Szűréssel az Életért Program ? népszerűsítése érdekében, mely itt olvasható. Az elsősorban fiatalok által használt kommunikációs csatornát az augusztus 20-i rendezvények kapcsán használta fel először a Miniszterelnöki Hivatal, amikor a rendezvény szervezésébe pillanthattak be a blog olvasói. A kampány sikerét jelzi, hogy néhány hetes üzemelése alatt több mint 41 ezer egyedi látogatója volt.

A SZÉP kampányának internetes oldalán ezúttal az egészségé, a megelőzésé és a szűrővizsgálatoké a főszerep. Nemcsak hozzászólásra és vitára nyílik lehetőség, de megtalálható a programot beharangozó sajtótájékoztató hanganyaga, Dobó Kata és Hevesi Tamás, azaz a rendezvények házigazdáinak nyilatkozatai, valamint a televíziós hirdetés is megtekinthető.

A rendezvényekhez kapcsolódóan számos videó, interjú, részletes beszámoló gazdagítja majd a tartalmat. A blogot elsősorban a Miniszterelnöki Hivatalnak a kampány szervezésében is részt vevő munkatársai írják, de készítenek bejegyzéseket véleményvezér bloggerek is, akik maguk is személyesen érintettek a betegségekben, és így alapvető fontosságúnak tartják a megelőzést, a szűrést, az egészséges életmódot.

Ahogy a SZÉP kampány, úgy a blog maga is elkötelezett az egészséges életmód népszerűsítése mellett, ezért a felmerülő személyes problémákra, egészségügyi kérdésekre szakértőktől, a program résztvevőitől ? többek között az Egészségbiztosítási Felügyelettől, a Betegjogi, Ellátott-jogi és Gyermekjogi Közalapítványtól, vagy maguktól a szűrést végző szervezetek képviselőitől kaphatják meg a választ a blog olvasói.

A Szűréssel az Életért Programot egészségügyi és civil szervezettekkel együtt működve indította el a MEH. Célja az egészséges életmód jelentőségének hangsúlyozása, a prevenció és az egészségügyi szűrővizsgálatok népszerűsítése. A kampány részeként hét nagyvárosban szerveznek SZÉP Szombatokat ? egész napos egészségügyi és kulturális rendezvényeket ? novemberben és decemberben, ahol ingyenes szűrővizsgálatokon is részt vehetnek a látogatók. Az első ilyet november 3-án délelőtt 10 és este 6 óra között tartják Budapesten, a Körcsarnokban.

A SZÉP Szombatok helyszínei

A november 3-i körcsarnokbeli rendezvény után 10-én Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcentrum, 17-én Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 24-én Miskolc, Városi Sportcsarnok, december 1-jén Pécs, Expo Center, 8-án Szeged, Sportcsarnok és 15-én Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok várja a látogatókat, adta hírül a Kormányszóvivői Iroda.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Rekordszámban a győri SZÉP-en

Szóljon hozzá!