ZETApress

hírportál

Megelőzik a fertőzéseket

Új megoldásokat fejlesztettek a kórházi fertőzések ellen. Idén 22. alkalommal rendezték meg az Infekciókontroll Társaság kongresszusát, amelynek egyik központi témája volt többek között a környezeti infekciókontroll, de új megoldásokat is ismertettek, amelyek a kórházi fertőzések ellen lépnek fel hatékonyan – tudatták sajtósaik.

A Balatonalmádiban megrendezett eseményt dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, a kongresszus fővédnöke nyitotta meg. A központi témák között szerepelt a környezeti infekciókontroll, az egyéni kockázatértékelés kérdése, az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések számának hatékony csökkentési lehetőségei és az irányító hatóságokkal történő párbeszéd fontossága.

A Caola Zrt. képviselői aktívan hozzájárultak a szakmai vitákhoz, tapasztalataik és javaslataik megosztásával. A rangos eseményen dr. Száraz Anikó igazgatóhelyettes és dr. Bánhegyi Péter, kutatás-fejlesztés vezető képviselték a vállalatot.

Fontosnak tartjuk, hogy a kapcsolódó területeken dolgozó munkatársaink – műszaki dolgozók, gyógyszerészek – is részt vegyenek az ilyen fórumokon, mert így közvetlenül be tudnak kapcsolódni a hazai infekciókontrollal foglalkozó közösség munkájába – mondta dr. Bánhegyi Péter. – Ez a rendezvény lehetőség a tanulásra, ismereteink gyarapítására és a mindennapi munkánk során felmerülő nehézségek megbeszélésére – tette hozzá a kutatás-fejlesztés vezetője.

A cég számára kiemelten fontos a szakmai közösségekkel való együttműködés és a legújabb kutatási eredmények alkalmazása. Az esemény lehetőséget biztosított arra, hogy a résztvevők tapasztalatokat cseréljenek, és új innovatív megoldásokat ismerjenek meg az infekciókontroll területén.

Dr. Bánhegyi Péter a Caola sporocid hatású fejlesztésének az eredményeiről is beszélt, amelyek egyedülállók a magyar gyártói piacon. – A sporocid fertőtlenítőszerek nem a gombaspórák, hanem a baktériumspórák ellen hatnak. Ez különösen fontos olyan baktériumok, mint a Clostridium difficile ellen, amelyek hasmenéssel járó gyomor-bélrendszeri gyulladást válthatnak ki, és váladék útján terjednek – magyarázta Bánhegyi doktor.

A sporocid hatású termékek fejlesztése kiemelt fontosságú az egészségügyi fertőzések megelőzésében, mivel a baktériumspórák rendkívül ellenállók és hosszú ideig képesek túlélni kedvezőtlen körülmények között is. A Caola széles-körű termékspektruma hatékonyan hozzájárul a kórházi fertőzések kezeléséhez és megelőzéséhez.

Szóljon hozzá!