ZETApress

hírportál

MIND a Fradival

A teljes Ferencvárosi Torna Club a MIND Klinikát választotta egészségügyi szolgáltatójának – tudatta Kubik Elvira, a klinika kommunikációs vezetője. Fotóink a klinika és a Fradi.hu felvételei.

Az FTC és a MIND Klinika 2024. január 1-jén kötött egészségügyi megállapodásának fő célja, hogy a Fradi 19 szakosztályának több ezer sportolója a lehető legszakszerűbb és legmodernebb egészségügyi szolgáltatások által, a leggyorsabban épüljön fel sportsérüléseiből, betegségeiből. Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke szerint, a budapesti Mind Klinika biztos garanciát jelent a Fradi sportolóinak leghatékonyabb és leggyorsabb egészségügyi ellátására, mivel a klinika technikai felszereltsége roppant magas minőségű – csúcstechnológiájú MRI képalkotás -, szakembereik, orvosaik hozzáértése kimagasló, a betegekkel való bánásmódjuk pedig példaértékű.

Nyíri Zoltán hangsúlyozta: Az élsportolóinknak kiemelten fontos, hogy sérülés vagy betegség esetén, a lehető leggyorsabban megkapják a leghatékonyabb orvosi segítséget – emiatt választottuk a MIND Klinikát a teljes Fradi egészségügyi szolgáltatójának. Most már tapasztalatból is mondhatom, hogy a MIND Klinikán rövid időn belül, a legjobb MRI képalkotó és szolgáltatási minőséget kapjuk, ami elengedhetetlen a sportolóink gyors felépüléséhez. A MIND-ban a diagnosztika, a sérülések kezelése és a rehabilitáció is gyorsan, gördülékenyen zajlik, a máshol sokszor viszontagságos felépülési időszak itt jelentősen rövidebb és könnyebb, ehhez hozzájárul, hogy a különböző szakterületeken praktizáló szakorvosok itt hatékonyan tudnak együttműködni. A kezdetekben a magas színvonalú szakmaiságra elsősorban a klinika orvos-igazgatója Dr. Entz László és Dr. Pánics Gergely ortopéd szakorvos jelentették számunkra a legnagyobb garanciát, de az eltelt időszak maximálisan bebizonyította, hogy versenyzőink a MIND Klinikán minden szakterületen a legprofibb kezekben és eszközök között gyógyulnak – mondta az FTC ügyvezető alelnöke.

Dr. Entz László szerint a MIND Klinikán összpontosuló szakmai tudás és eszközpark együttesen teszik lehetővé, hogy egy olyan nagyhírű, nemzetközi sportklub komplex egészségügyi ellátását is magas színvonalon tudják biztosítani, mint a Ferencváros. – A klinikánkon működő csúcskategóriás 3 Teslás MRI készülék, valamint a leleteket készítő radiológus kollégák – dr. Gulácsi György és dr. Rudas Gábor – folyamatosan a Fradi rendelkezésére állnak, hogy a sérüléseket mielőbb, a legmagasabb szinten tudjuk diagnosztizálni. Az együttműködésünk kiemelt célközönsége a profi focisták ellátása, nekik készül a legtöbb MR vizsgálat. Döntően izom- és szalagsérülésekkel érkeznek a MIND Klinikára, továbbá nagyizületi – térd, váll, boka – sérülésekkel. Kisebb számban előfordulnak gerincsérülések is, amikor is az MR képalkotás kiemelten fontos.

Jelenleg már javában zajlik, a tervek szerint év végére el is készül egy hatalmas beruházásunk, melynek eredményeként a már működő MRI mellett lehetőségünk nyílik 256 szeletes CT, röntgen és ultrahang vizsgálatokra is. Ezek a csúcskategóriájú készülékek lehetővé teszik, hogy a képalkotást, a diagnosztikát még részletesebb, pontosabb információk alapján tudjuk elvégezni, így a betegek gyógyítása is hatékonyabbá és gyorsabbá válik. A MIND Klinikán a diagnosztikát kiegészíti a sérülések mielőbbi konzervatív vagy sebészeti ellátása, partner intézményekkel együttműködésben – mondta a MIND Klinika Svájcban is praktizáló idegsebész igazgatója.

Dr. Schwab Richárd a nemzetközileg is ismert és elismert gasztroenterológus vezeti a MIND Klinika gasztroenterológiai profilját, amely igen lényeges része a Ferencváros sportolóinak szakirányú ellátásában. A mikrobiom alapú, célzott, személyre szabott terápia fontos az élsportolók betegség-megelőzésében, nagyban hozzájárul az egészséges, kiegyensúlyozott életminőség és a csúcsforma kialakításához, megtartásához.

MIND Klinika

A MIND Klinika számos szakterület, így a neurológia, onkológia és gasztroenterológia határterületein korábban ismeretlen eredetűnek tartott kórképek gyógyításának és kutatásának műhelye. Szakembereik, orvosaik problémaorientált csoport-praxisokban, szakmai közösségben végzik beteg-centrikus gyógyító-, megelőző és kutatási tevékenységüket. Kiemelt figyelmet fordítanak a sportorvosi ellátásra él- és amatőr sportolóknak egyaránt, és a folyamatosan fejlődő kardiológiai szakrendelésre.

A MIND Klinika kiemelkedő diagnosztikai központ, ami a csúcskategóriás MRI készülékének és a nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakember gárdájának köszönhető. Hitvallásuk, hogy az orvostudomány eredményeit már ma elérhetővé kell tenni a páciensek számára. Vallják, hogy az oki tényezők ismeretében különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre és a képzésre, hogy a tudományos és technológiai fejlődés vívmányaként megnyert életévek ne csupán évszámokat, hanem tartós életminőséget is jelentsenek.

Szoros szakmai együttműködésben dolgoznak az USA legnagyobb privát neurológia intézetével: részt vesznek a DENT Klinika NY képzési programjaiban és kapcsolatban állnak az Egyesült Államok vezető szaktekintélyeivel is.

Szóljon hozzá!