ZETApress

hírportál

Vörös zóna gyermekeknek

A Magyar Vöröskereszt segítségével úgynevezett vörös zóna épült a Heim Pál Gyermekkórház Üllői úti telephelyének udvarán – láthattuk a délelőtti sajtóbejáráson.

A héten kialakításra került vörös zóna a jövőben a koronavírusos betegek kiszűrésére és vizsgálatára szolgál majd. Ehhez a Magyar Vöröskereszt H-HERO egészségügyi gyors-beavatkozó egysége biztosította a sátrakat, felépítésében és az eszközök telepítésében pedig a Magyar Vöröskereszt katasztrófa-válaszadási szakemberei, valamint a Fővárosi Vízművek munkatársai segítették a kórház munkáját.

A sajtóbejárás résztvevői: dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató-főorvosa; dr. Bognár Zsolt, a gyermekkórház Sürgősségi Betegellátó Osztály vezető főorvosa; Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója és dr. Sáfár Brigitta, a Vöröskereszt országos katasztrófavédelmi szakmai vezetője voltak. A sátorkomplexum több helyiségből áll, melyek különböző funkciót fognak betölteni az ellátás során. Az eszközpark és ellátási protokollja megfelel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) EMP Type 1 standardjának.

Szóljon hozzá!