ZETApress

hírportál

Mesedoki vírus idején

Így maradhat vidám az egész család: a K&H gyógyvarázs mesedoktor programja mesékkel garantálja a szórakoztató pillanatokat – tudatta Csordás Emőke, Well PR.

A járványhelyzet a legtöbb család életét és napi rutinját jelentősen megváltoztatja, ami a családtagok közötti feszültséghez vezethet. A meseolvasás azonban most is nagy segítséget jelenthet: erősíti az összetartozás élményét, miközben a gyermekeknek és a szülőknek egyaránt szórakoztató és megnyugtató időtöltés ebben a bizonytalan helyzetben. A legkedvesebb történeteket pedig nemcsak otthon oszthatjuk meg egymással, hiszen a K&H gyógyvarázs mesedoktor programjával a felelős családok azokat a kisgyermekeket is boldoggá tehetik, akik a kórházak falai közt töltik a mindennapjaikat.

A családoknak most mindennél nehezebb dolguk van, hiszen kisgyermekeik akár heteken keresztül, folyamatosan otthon tartózkodnak. – A szülőknek össze kell egyeztetniük a munkát gyermekeik tanításával és szórakoztatásával, ami ebben a bizonytalan helyzetben felerősítheti a feszültséget a családtagok között. A következő hetekben ezért a meseolvasás kulcsfontosságú lehet a család nyugodt élete érdekében, ugyanis könnyedén a napi rutin részévé tehető, miközben kikapcsolódást és boldog pillanatokat nyújt nemcsak a gyermekek, hanem a szülők számára is. A meseolvasás tökéletes ötvözete a közös élményteremtésnek és a gyermeki gondolatok, érzések, félelmek és vágyak megismerésének, amikre most hatványozottan szükség van. Egy kedves történettel tehát az otthoni bezártsággal járó feszültséget a közös együttlét örömeire cserélhetjük – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Nyugalom az egész családnak

A legtöbb gyermek a mindennapi élményeit, így akár a mostani körülményeket is a mesék által tudja feldolgozni. Használjuk ezt tudatosan! Egy jól kiválasztott könyv segíthet megérteni a kicsiknek, mi is történik körülöttük, ráadásul a vidám történetek a szülőket is kiszakítják a megszokott napi rutinból, így mindenki nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lehet. Érdemes olyan meséket választani, amelyek a szeretetről, az összetartozásról és egymás támogatásáról szólnak. Legyen szó akár tanulságok gyűjteményéről, mint Andersen legszebb meséi, amikben a bátrak és a kitartók győzelméről olvashatunk, vagy amikben a főszereplők összefognak, hogy együtt küzdjék le az akadályokat, mint a Micimackó, A kis herceg, A gomba alatt vagy A három pillangó – a meseolvasás minden esetben maradandó élmény lesz az egész család számára.

A közös élmény segítség is

Ahogyan a családoknak a pozitív légkör megteremtésében, úgy a mesék világa a kórházakban fekvő beteg gyermekek gyógyulásában is segítséget jelent – amire a több hete tartó látogatási tilalom mellett nagy szükség is van. – A K&H gyógyvarázs mesedoktorok webes meseolvasása lehetővé teszi, hogy a kis betegek akár a mostani rendkívüli körülmények között is élvezhessék a vidám történetek gyógyító erejét. Arra biztatunk tehát mindenkit, hogy amikor felelősen otthon marad, gondoljon azokra a gyermekekre is, akik most épp a kórház falai között tartózkodnak – akár egy közös családi meseolvasás megosztásával – nyilatkozta az ügyvezető igazgatónő. A programban való részvétel egyszerű, hiszen elég kiválasztani a család legkedvesebb történetét és beindítani a felvételt a telefonon vagy webkamerán és máris kezdetét veszi a segítségnyújtás.

Szóljon hozzá!