ZETApress

hírportál

Heim Páléknak gyűjtenek

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek gyűjt az Együtt az Egészségügyért. Húsvéti Mosolydélután a Gyerekekért címmel rendez jótékonysági kézműveskedést és online gyermekkoncertet húsvétvasárnap az Együtt az Egészségügyért – tudatta Keresztes Nikolett.

A kezdeményezés a Heim Pál Gyermekkórházat támogatja, amelyre a koronavírussal fertőzött gyermekek ellátása jelentős pluszterhet ró a járványügyi veszélyhelyzet idején. A stúdióminőségben közvetített húsvéti gyermekprogram nézőitől azt kérik a szervezők: támogassák az intézményt infúziós pumpák beszerzésében, melyek altatáshoz és lélegeztetéshez most nélkülözhetetlenül szükségesek.

Az Együtt az Egészségügyért koncertélményt, kulturális produkciókat kínál online felületein a legjobb hazai előadóművészek részvételével, stúdióminőségben. Cserébe azt kéri a nézőktől, támogassák a koronavírus elleni küzdelmet. A kezdeményezést az egyik legnagyobb hazai rendezvénytechnikai cég, a Visual Europe Group, valamint a NEST Communications indította el. Az Együtt az Egészségügyért eddigi rendezvényei már több százezer embert értek el.

Április 12-én vasárnap Húsvéti Mosolydélután a Gyerekekért címmel rendezik meg a következő programot. A gyermekek és szüleik otthonuk biztonságából, az Együtt az Egészségügyért Facebook– és Youtube-csatornáján követhetik 17 óra 30 perctől az interaktív húsvéti kézműveskedést, 18 órától pedig az Iszkiri Zenekar gyerekkoncertjét. A szervezők célja, hogy a szülők és gyermekek számára elviselhetőbbé tegyék a négy fal közé zártságot, és izgalmas, szórakoztató húsvéti programmal segítsék az otthon maradást.

Az Együtt az Egészségügyért vasárnapi rendezvényének jótékony célja is van, mégpedig a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet alapítványának támogatása. Ebben az intézményben alakítottak ki a budapesti kórházak közül önálló Covid-pozitív gyermekek ellátására felkészült osztályt, intenzív részleggel, sebészeti műtővel.

Minden gyermek ebbe az intézménybe érkezik, aki koronavírus-gyanús. Közben pedig természetesen ellátjuk a nem covid-fertőzött gyermekeket is. Őket teljesen el kell különítenünk egymástól, szinte két külön kórházat kell üzemeltetnünk, külön műtőkkel, felszereléssel – tájékoztat Berkes Gabriella, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet kommunikációs tanácsadója.

A jelenlegi helyzetben hatalmas segítséget jelentene az intézménynek, ha elegendő infúziós pumpával rendelkezne a lélegeztető gépekhez, ezért az Együtt az Egészségügyért arra kéri követőit, hogy támogassák a gyermekkórház alapítványát! Gyermekkor Alapítvány Számlaszám: 11713005-20067481 – Külföldről történő utalás esetén: IBAN: HU65 1171 3005 2006 7481 0000 0000, SWIFT: OTPVHUHB. A szervezet az utalásokat Mosolydélután közleménnyel várja.

Szóljon hozzá!