ZETApress

hírportál

Fegyvert a frontra!

Nem véletlen a kormány titkolózása: léket kapott az egészségügyi védekezés hajója. Sorra fertőződnek meg az egészségügyben dolgozók, egy háziorvos sajtóinformációk szerint lélegeztetőgépre került – írta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője.

Ide vezet az, hogy a kormány nem látja el megfelelő felszereléssel az orvosokat. Úgy fogalmazva, hogy Orbán Viktor is megértse: fegyver nélkül küldik frontvonalba a járvány ellen harcolókat. A léket azonban be lehet foltozni, az MSZP javaslata, amely védőfelszerelést és béremelést biztosítana az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak, ott van az Országgyűlés és a Kormány előtt. Már csak el kéne fogadni és végre kellene hajtani!

A Kormány ne bújjon hazugságok mögé és ne a háziorvosokat hibáztassa, hiszen az ő kötelessége járványhelyzet idején a megfelelő védőfelszerelésekkel ellátni az egészségügyi dolgozókat! A szakmai szervezetektől kezdve minden érintett segítséget kér, de a Kormány továbbra sem hajlandó teljesíteni a kötelességét. Azonban nem lehet több időt elvesztegetni, biztosítani kell a megfelelő védőfelszereléseket az egészségügyben, meg kell védenünk az orvosainkat Magyarország valamennyi lakosa érdekében! – fejeződik be a szocialista képviselőnő levele.

Szóljon hozzá!