ZETApress

hírportál

Levegőfelelős a villamoson

Nagykörúti villamosTöbbször utaztam már focimeccsek idején az 1-es villamoson a Hungária körúti Új Hidegkuti Nándor Stadion környékén, s az erőszakos kéregetőkre, az utasok zaklatóira senki sem mert sose rászólni. Épp ezért háborított fel a minap, amit egy nagykörúti villamoson tapasztaltam.

? Le kell szállni, Papa! ? szólt a mellettem ülő jól öltözött idős úrhoz egy negyvenes férfi. ? De még csak az Oktogonnál vagyunk, én a Blaháig utazom! ? felelte a bácsi. ? Akkor is szálljon le, mert nem bírom a szagát! ? mondta az önjelölt levegőfelelős, várva az utastársak támogatását.

A bácsi zavartan mosolygott, de szerencsére helyben maradt. Nem válaszolt, minek is tenné ki magát a lelki mellett testi sértésnek is. A többi utas se kapcsolódott be a beszélgetésbe, mert a megszólított koránt sem volt büdös vagy undorkeltő. A nagyhangú utas várt egy darabig, majd ő lépett tovább a többi utas gyűlölködő tekintetétől kísérve.

Elgondolkoztam, mit dolgozhat ez az ember? Van-e állása, vagy közmunkás valahol? Ő a tizedik senki, akibe mindenki belerúg a munkahelyén, hogy aztán a villamoson nyerje vissza önbecsülését? Abba rúg bele, akiről tudja, hogy úgysem rúg vissza? Ha ilyen nagy legény a villamoson, miért nem a Hungária körútiakról szállítja le a kéregetőket? Biztosan azoktól ő is fél, azokba ő sem mer belekötni, mert tudja, hogy őt löknék le nagyon hamar! Csak azokkal az idősekkel mer szemétkedni, akiket inkább tisztelnie kellene!

Szóljon hozzá!