ZETApress

hírportál

Az alma és a fája

Gyilkosokra vadászomMihez kezdj, ha a világ leghírhedtebb sorozatgyilkosának gyerekeként nőttél fel? Den Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos című könyvének és a Dexter című sorozat rajongóinak van egy remek ajánlatunk idén őszre, bár Barry Lyga: Gyilkosokra vadászom című könyvét a young adult olvasóknak talán már be sem kell annyira mutatni.

Egy lenyűgöző történet, szenzációs stílusban. Nemcsak tiniknek ajánljuk! Jazz a világ leghírhedtebb sorozatgyilkosának gyermekeként nőtt fel, és a Jó Öreg Apu mindent megtett annak érdekében, hogy fiacskája elsajátítsa a szakma minden csínját-bínját. A vérgőzös gyermekévek elmúltával a tizenhét éves Jazz képes arra, amire még a legtapasztaltabb nyomozók sem: szinte zavarba ejtő természetességgel tud egy gyilkos fejével gondolkodni.

Egy nap brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság híre kavarja fel az álmos kisváros, Lobo’s Nod lakosságának mindennapjait. Egyesek úgy vélik, hogy az alma talán nem is esett olyan messze a fájától, és a történtekért a zárkózott, beilleszkedési nehézségekkel küzdő fiú a felelős. Jazz a seriff határozott tiltása ellenére nyomozásba kezd, hogy megakadályozza a további gyilkosságokat, és hogy mindenkinek bebizonyítsa: ő nem olyan, mint az apja. Mert ha sikerülne meggyőznie az embereket, talán végre ő maga is elhinné.

Barry Lyga különlegesen érdekes nézőpontból indítja trilógiájának első kötetét. A Den Wells által írt Nem vagyok sorozatgyilkos vagy éppen a Dexter című sorozat rajongói bizonyára két kézzel fognak kapni a fiatal Jazz története után, mely azt vizsgálja, milyen lehet úgy felnőni, hogy az ember édesapja a világ egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa.

A fia számára egy Isten volt. A háború istene, a szeretet istene, a kettő egybefonódása egy beteges hibridben. Billy Dent remekül válogatta a nyers erőt és a gyöngéd szeretetet, majd a kettőt annyira elvegyítette, hogy Jazz azt hitte, ha az apja vérfoltokat töröltet fel vele, az a szeretet kimutatásának természetes módja. A könyv a napokban jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában ? tudatta Pál András marketingmenedzser.

Szóljon hozzá!