ZETApress

hírportál

Csalópár a szállodákban

Kattan-e a bilincs csuklójukon?Csaló páros járja a hazai szálláshelyeket. A szállodák Bonnie és Clyde-ja eddig bizonyítható módon négy budapesti szállodából távozott fizetés nélkül. A vegyes páros által okozott kár a Szállás.hu eddigi felmérése alapján meghaladja a hárommillió forintot ? tudatta Kolma Kornél, a SAKKOM ügyvezetője.

A pár férfi tagja ellen egyébként már egy másik ügyben is nyomozást folytat a Nemzeti Nyomozó Iroda, különösen nagy értékben elkövetett csalással kapcsolatban. Május vége óta több budapesti szállodában is megfordult, majd fizetés nélkül távozott csaló párjával. Az átverés eddig minden esetben hasonló forgatókönyv szerint zajlott. ? A férfi és a nő szobát foglal, majd az ott-tartózkodásuk alatt akár többször is meghosszabbítják pihenésüket, végül tekintélyes fogyasztást követően fizetés nélkül távoznak. A férfi mindig Török Szabolcsként jelentkezik be, míg a nő több különböző álnevet is megadott már a regisztráció során. A szálláshely elhagyásakor egy egyébként létező, Harrys Global nevű cégre hivatkoznak, mely a hátrahagyott számlát rendezni fogja ? mondta Dorcsinecz József, a Szállás.hu ügyvezetője.

? Az esetről az egyik szállodától hozzánk beérkező fizetési felszólítás kapcsán szereztünk tudomást. Török Szabolcsot korábban egy honlap elkészítésével bíztuk meg, de azt a felvett előleg ellenére nem szállította le, így mindkét ügyben feljelentést tettünk. Azt is megtudtuk, hogy az illető ellen már a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik egy harmadik ügyben, mely különösen nagy értékben elkövetett csalással kapcsolatos ? mondta Nagy Tibor, a Harrys Global hazai képviseletének ügyvezetője.

A Szállás.hu ? partnereivel együttműködve ? eddig 4 budapesti szállodát érintő csalást azonosított be, a kár egy-egy szálláshely esetében több százezer forint. Volt olyan is, ahová végül az érvényes előfoglalás ellenére nem mentek el, illetve telt-ház miatt is kaptak már elutasítást. A szállodák Bonnie és Clyde-jai a legutolsó foglalást július 30-án intézték, így várható, hogy további szálláshelyeken is díjmentesen kívánják élvezni a gyanútlan szállásadók vendégszeretetét. ? A Szállás.hu már tájékoztatta szállásadó partnereit az esetről, hogy elkerülhessék az újabb átverést, illetve a rendőrséggel együttműködve nyakon csíphessék a párost ? tette hozzá Dorcsinecz József.

A Szállás.hu

A 2008-ban indult portál az eNET és a Magyar Hotel Monitor felmérése szerint jelenleg Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala. Ma már 8 országban több mint 13 ezer hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak, akik számos szűrési lehetőség (szállás típusa, wellness-szolgáltatások, fizetőeszközök) segítségével találhatják meg a számukra megfelelő ajánlatot. A honlapnak több mint hétszázezer regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy másfél millió látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását több mint 160 ezer független vendég értékelése könnyíti meg. A Szállás.hu csoporthoz tartozik még a diszkontáras csomagokat kínáló Szállásguru.hu, valamint a konferenciákhoz és egyéb céges rendezvényekhez helyszínt biztosító KonferenciaHotelek.hu is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megjelenések: Csaló pár járja a hazai szálláshelyeket | Sajtószoba - Szallas.hu

Szóljon hozzá!