ZETApress

hírportál

Libby újra menekül

Sötét helyekLibby Day hétéves volt, amikor az anyját és két nővérét meggyilkolták a kansasi Kinnakee-ben. Libby túlélte a mészárlást, és nagy port kavaró vallomásában azt állította, hogy tizenöt éves bátyja, Ben volt a tettes ? olvashatjuk Gillian Flynn: Sötét helyek című napokban megjelenő 400 oldalas könyvében, az Alexandra Kiadó gondozásában.

Huszonöt évvel később a Gyilkosok Klubja ? egy hírhedt bűnügyekkel foglalkozó titkos társaság ? felkeresi Libby-t. Azt remélik, bizonyítékot találnak Ben ártatlanságára. Libby anyagi haszon reményében együttműködik velük: felkeresi azokat, akik akkor éjjel ott voltak a házukban, és beszámol a klubtagoknak mindarról, amit megtud. A nyomozás során lepusztult sztriptízbárokban és elhagyatott városokban keresi az igazságot, és miközben lassan fény derül az elképzelhetetlenre, ugyanabba a helyzetbe kerül, mint amikor minden elkezdődött: újra egy gyilkos elől menekül.

Gillian Flynn első regénye, a Sharp Objects 2006-ban jelent meg, amelyet Edgar-díjra jelöltek, és amely kétszer is elnyerte a brit Dagger-díjat. A Sötét helyek 2009-ben látott napvilágot, felkerült a The New York Times sikerlistájára, és megkapta a neves The New Yorker magazin kritikusi díját. A Publishers Weekly 2009 legjobb könyvének választotta, valamint neki ítélték a Chicago Tribune legjobb regénynek járó díját is. Harmadik kötete, a tavaly bemutatott Holtodiglan világszerte ? így Magyarországon is ? óriási siker lett, több mint kétmillió példány kelt el belőle. Regényei eddig 28 országban jelentek meg. A Holtodiglan és a Sötét helyek alapján készült filmeket idén mutatják be a hazai mozik.

Szóljon hozzá!