ZETApress

hírportál

Biztonságosabb Internetet!

SID 2014A Biztonságosabb Internet Napot ? Safer Internet Day (SID) 2014 ? immár 11. alkalommal rendezték meg 2. hó 2. keddjén Magyarországon. A 10 órakor kezdődő eseményt a terézvárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér Színháztermében rendezték meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében.

Gonda Gábor, a HP Magyarország vezérigazgatója köszöntője után a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj kiosztására került sor. A 2013-ban immár második alkalommal meghirdetett verseny célkitűzése a 6-12 év közötti korosztályt megcélzó minőségi online tartalmak előállítása, valamint olyan értékes tartalomfejlesztések ösztönzése, amelyek a gyermekek javát szolgálják (oktatják, tájékoztatják őket, fejlesztik a kreativitásukat stb.).

Valamennyi résztvevő országban a versenyre négy kategóriában lehetett nevezni: felnőtt (szakmabeli és nem szakmabeli), illetve ifjúsági (egyéni és csoportos) kategóriában. A zsűri tagjai: Dr. Vass Ágnes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács tag, a zsűri elnöke; Cseh Gabriella, a Facebook kelet-közép-európai szabályozási vezetője; Dr. Krasznay Csaba, a HP IT biztonságtechnikai szakértője; Pelles Péter, UX specialista; Ságvári Bence szociológus, az internet, média és telekommunikáció területén kutatással és tanácsadással foglalkozó ITHAKA Kft. ügyvezetője és Teasdale Harold, a Symantec Magyarország területi igazgatója voltak.

Csak 19 felnőtt pályázat ? hét szakmabeli és 12 nem szakmabeli ? érkezett, a zsűri döntése alapján a Magyar Kiváló Online Gvermektartalom 2013 Díjban az alábbi hetek részesültek. Szakmabeli indulók (akik hivatásszerűen hoznak létre online tartalmakat): 1. Traff Park (traff.hu), 2. Okos doboz (okosdoboz.hu), 3. Rókalandozó (rokalandozo.hu). Különdíj a legjobb gyermekvédelmi tartalomnak: Unicef Helpapp (unicef.hu/helpapp/). Nem szakmabeli indulók: 1. Ludbriko (ludbriko.hu), 2. Versike (versike.hu), 3. Momó Rádió (momoradio.hu). A díjakat Dr. Vass Ágnes, az NMHH Médiatanácsának tagja; György László, a Symantec magyarországi country managere és Lencsó Rita, az MTVA kommunikációs igazgatója adta át. Ludbriko, a nem szakmabeli győztes igazoltan hiányzott, mivel ők Brüsszelben, az összeurópai verseny 2. helyezettjének járó díját vehették át. Kiutazásukat az NGYSZ támogatta.

A díjátadást kerekasztal-beszélgetés követte Dr. Krasznay Csaba, a HP Magyarország IT-biztonsági tanácsadója moderálásával. Részvevői Cseh Gabriella, a Facebook kelet-közép-európai szabályozási vezetője; Benkő Bence középiskolai tanuló, youth panel tag; Nagy István pedagógus, az NGYSZ safer internet oktatója; Dr. Suba Ferenc vezető szakértő, Miniszterelnökség, alelnök, ENISA; Szilágyi Bernadette, a Microsoft YouthSpark programmenedzsere; Szűcs László, a UPC kommunikációs igazgatója; Tarján Gábor szülő, önkéntes oktató és Tóth Zoltán, a Mobkom X Egyesület vezetője voltak. A programot Dr. Szemerkényi Réka, a Miniszterelnökség kül- és biztonságpolitikai főtanácsadója tájékoztató zárta a Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Tanács munkájáról.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Dávid Góliát ellen | ZETApress

Szóljon hozzá!