ZETApress

hírportál

Lang Györgyit megalázták

Lang Györgyi kerekesszékbenSaját szemének sem hitt az egyik parkolótársaság alkalmazottja: Lang Györgyinek, a Pa-Dö-Dő évek óta kerekesszékhez kötött énekesnőének azt javasolta, hogy fizesse be a kiszabott hatezer forintot, s az ügyintézés idejére is váltson parkolójegyet az irodájuk előtti várakozáshoz ? derült ki a híradásokból.

S miért kellett Györgyinek az irodához gurulnia? ? Mert egy túlbuzgó parkolóőr hamisítványnak nézte a rokkant kártyát, s megpótdíjazta a művésznőt. Mivel Györgyinek esze ágában sem volt fizetnie, elment reklamálni az ügyfélszolgálathoz. Itt érte az újabb meglepetés: nem volt akadálymentesített bejárat, székével nem tudott felmenni a lépcsőn, így az ügyintézőt kérte meg, hogy fáradjon le hozzá! Az alkalmazott lejött, s elhangzott a fentebb leírt felszólítás.

Mivel a hírekből nem derült ki, hol történt az eset, mi sem kérdezhettük meg a parkolótársaságot, miért kekeckedtek az énekesnővel. Feltételezzük viszont, hogy nem ő volt az egyetlen mozgáskorlátozott, akinek el kellett már viselnie packázásaikat. Gondolom, nem maguktól voltak az alkalmazottak bunkók, hanem a főnökeik is ezt követelik tőlük. Nagy a megfelelési kényszer a munkahelyeken, s mivel parkolóőrnek sem a többdiplomás akadémikusok mennek, ők is féltik az állásukat. Igyekeznek egyre több mikuláscsomagot kirakni, sok-sok csekket kiosztani, hogy megmaradjon az állásuk. S ha közben olyanoknak is adnak, akinek nem kellene, főnökeiktől retorzió helyett vállveregetésre számíthatnak.

A biztosítók sem voltak különbek!

Sajnos nem csak az alacsonyan iskolázottak, de a diplomások se mindig különbek. A ’90-es években gyakran jártam bírósági tárgyalásokra és több olyan üggyel találkoztam, ahol az ügyfél perelte a biztosítót a jogos összegért. Ezeket az ügyeket rendre a károsult nyerte, a biztosító jogi képviselője viszont mindig fellebbezett. ? Nyertek már meg pert másodfokon? ? kérdeztem egyszer az ügyvédjüket, de csak a fejét rázta. Elmondta, hogy egy belső szabályzatuk szerint csak akkor fizethetnek, ha a másodfok is az ügyfélnek ad igazat, ezért kénytelen mindent megfellebbezni. Tudják, hogy elbukják a pert, mégis húzzák az időt, pedig pervesztesként még az újabb perköltséget is ők fizetik. A bíróságokat is feleslegesen terhelik, az ügyfél is jóval később jut a pénzéhez, mégis megteszik, mert a tulajdonos így rendelkezik. S ha a jogtanácsosuk ehhez diplomásként is asszisztál, miért csodálkoznánk az iskolázatlan parkolóőrök ügybuzgalmán?

Szóljon hozzá!