ZETApress

hírportál

Kristóf kiakadt

Kristóf és ZitaCsütörtök este Debreczeni Zitát a Sugarbird Tavaszi Fesztivál divatrendezvényére kísérte el szerelme, V. Kristóf a Millenáris D-épületébe. Mivel a fiú nem szívesen mutatkozik a sajtó előtt, ezért inkább a háttérbe húzódik. Most is ezt tette, ám az éles szemű fotósok és operatőrök kiszúrták.

A 12 évvel ezelőtt súlyos testi sértésért egy év börtönre ítélt férfit ez úgy felhergelte, hogy rátámadt a tv2 operatőrére. A helyzet súlyát Zita is érezte, ezért gyorsan közéjük ugrott, s arrébb húzta felbőszült barátját, majd rémült arccal próbálta megmagyarázni élete szerelmének, hogyan kell itt viselkedni ? olvasható a híradásokban.

Természetesen mindenkinek joga van a magánélete védelméhez, ám egy nyilvános rendezvényen a hozzátartozóknak is kötelezettségei vannak! (Egy királynő férje sem lapulhat a háttérben azon az államfői fogadáson, ahová elkíséri az uralkodót, hanem vállalnia kell a nyilvánosságot!) Kristófot biztosan nem ?saját jogon? hívták ide, hanem Zita kísérőjeként, így ezt a ?státuszt? is fel kellett volna vállalnia. Ha Zita révén jó elmenni egy buliba, legyen jó vele nyilvánosan is mutatkozni! Sajnos ezt nemcsak ő, de a férfiak zöme is nehezen viseli, mert szégyellik, ha nem maguk, hanem szerelmük miatt vannak ott egy-egy rendezvényen. ? A partnerem nagyon szerény, ezért nem mutatkozik ? mondják ilyenkor a hölgyek, pedig inkább önértékelési zavarról, kisebbségi érzésről van szó, amit aztán agresszivitással igyekeznek leplezni.

A hír kapcsán több komment jelent meg az interneten arról, hogy a fotósok-operatőrök tolakodóak, de ez koránt sincs így. Ők csak a munkájukat végzik, az a dolguk, hogy mindent rögzítsenek. Azt is a szemükre vetik egyesek, hogy gyengék, ezért nem tudják magukat megvédeni. Ez utóbbi azért sem igaz, mert a kamera se könnyű, erő kell a tartásához, mozgatásához is. Azt se várhatja el tőlük senki, hogy álljanak le egy buliban verekedni, mert ott a rendfenntartás a rendezők feladata. Nekik kell megvédeni a vendégeiket és a sajtómunkásokat egyaránt.

Már a helyzet, ha közterületen éri támadás a fotóst-operatőrt. Olyankor nem számíthatnak külső segítségre, magukat kell megvédeniük a felbőszült támadótól. Ilyenkor tenne jót egy őrző-védő szakember. Míg a tévészékházak és lapszerkesztőségek kapujában személy- és vagyonőrök ellenőrzik a belépőket, a filmforgatásokon lezárják még a környéket is, a több milliós kamerát és a képzett kamerást és szerkesztő-riportert sosem kísérik el a közterületi forgatásra. Vajon mért nem? Csak nem ezen takarékoskodnak? Ha a tévések autóját szakképzett személy- és vagyonőrök vezetnék, s a helyszínen védenék az operatőrt, nem üthetné ki a kezéből a kamerát a felbőszült újgazdag, amikor a mozgássérült parkolóban várakozó luxusterepjáróját örökíti meg. S ahogy az értékszállító autók személyzete is fegyveres, úgy a drága technikák őrző-védői is viselhetnének maroklőfegyvert a hang- és képfelvételek biztosításakor.

Szóljon hozzá!