ZETApress

hírportál

Bajnai megjutalmazta a rendőröket

A kormányfő ma elismerő okleveleket adott át nyolc rendőrtisztnek, akik szolgálatot teljesítettek az Erzsébet téren múlt szombaton lezajlott, engedély nélküli demonstráció kezelésében, az alkalmanként erőszakossá váló tömeg elleni szakszerű intézkedésben, a rend fenntartásában. Az eseményen részt vett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint több rendőri vezető.

A Parlament Nándorfehérvári termében rendezett rövid eseményen a miniszterelnök kijelentette: ? Köszönet illeti önöket és parancsnokaikat azért a munkáért, amelyet a rend fenntartása, Budapest és az ország többségének nyugalma érdekében végeztek. Az állampolgárok joggal várják az államtól Magyarország minden részén, a legkisebb településen, vagy éppen egy nagyvárosban, hogy szavatolja a biztonságot, tegyen meg mindent a rend védelme érdekében. Célunk, hogy a törvénytisztelő állampolgároknak ne lehessen oka a félelemre, sem származásuk, sem bizonyos csoportok megfélemlítő magatartása miatt.

A kormány célja az is, hogy a bűnelkövetőkkel szemben kellő szigorral, de minden esetben a törvényi előírások szerint lépjen fel a hatóság, a jogszabályokat sértők cselekedetüknek megfelelő mértékű, arányos eljárásban részesüljenek. A kormány mindent megtesz a biztonság szavatolása és annak érdekében, hogy végre rend legyen Magyarországon ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Demeter Ervin célja a zavarkeltés

A kormány az arra jogosult személyeket, szervezeteket maradéktalanul tájékoztatja a szakszolgálatok működéséről, így arról Demeter Ervin az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának tagjaként első kézből kaphat tájékoztatást. A képviselő célja azonban nem a tisztánlátás, hanem a zavarkeltés, ezért mond ítéletet egy olyan eset kapcsán, amelyben a nyomozó hatóságok több szálon továbbra is vizsgálatot folytatnak.

A Fidesz képviselője azt is figyelmen kívül hagyja, hogy mindenkit megillett az ártatlanság vélelme. Nem merült fel olyan ok, ami miatt a kormánynak meg kéne vonni a bizalmát Szilvásy Györgytől ? mondta Budai Bernadett kormányszóvivő, miután a bizottsági elnök Laborc Sándornak, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának leváltását, valamint a volt titokminiszternek a közéletből való száműzését követelte ma a kormányfőtől.

Szóljon hozzá!