ZETApress

hírportál

Mégegyszer a razziáról

Az ASVA sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja az október 9-én kiadott hírt, melynek forrásaként az Internetet jelölte meg ? utalva egyben a hírforrás megbízhatóságára is ? tudatta Kálmán András, ASVA APOD.

A hírben ? mai tudásunk szerint ? egy tárgyi tévedés volt, miszerint a CWI szerverét nem az 1B Telekom hosztolta, ezért elnézést kérünk az érintettektől. Tény: a kiadás idejében mind az smsbase.hu mind a cwi.hu működése szünetelt. Erre utaltak az illető honlapok alábbi közleményei is:

10. 08. 17:36 ? Sajnálattal értesítjük tisztelt ügyfeleinket, hogy rajtunk kívülálló okok miatt, a szolgáltatásaink jelenleg szünetelnek. További információkat itt az oldalon fogunk közölni. (Cwi.hu…okt. 13.)

10. 12. ? Szerver lefoglalás és újraindulás. Kedves felhasználók, látogatók. Szerverünket a hatóságok 2008-10-08-án lefoglalták, ezért szolgáltatásunk leállt. A lefoglalás után új szervert vásároltunk, a rendszert korábbi biztonsági mentés alapján visszaállítottuk. Az smsbase rendszerben csak az 50 gigabájtnál kisebb oldalakról volt mentésünk, így az ennél nagyobb weboldalak helyreállítására nem volt módunk. Minden regisztrációt +5 nappal meghosszabbítottunk. (smsbase.hu okt. 13.)

A hírhez kapcsolódó ASVA véleményt fenntartjuk ? folytatódik a levél. ? A tárhely-szolgáltatók ? a tárhelyen megjelenő tartalom vizsgálata és megállapítható felelősség nélkül ?, szerzői jogot sértő tartalmaknak is biztosíthatnak hozzáférést és ezen tevékenységükkel anyagi haszonra tehetnek szert. Erre utal, hogy az érintett tárhely-szolgáltatók az elmúlt években százas nagyságrendben kaptak értesítést jogsértő tartalmak eltávolítására ? aminek ők eleget is tettek.

A domain fenntartásra vonatkozó kijelentésünket bizonyára szívesen vizsgálja majd összegszerűségében is a bíróság. Ugyancsak kérheti a bíróság, hogy a tárhelyet igénybe vevő tartalomszolgáltatókra vonatkozó információkat mutassa be, illetve bizonyítsa, hogy tárhely-szolgáltatóként minden tőle elvárhatót megtett és megtesz-e a jogsértések elkerülésére. A hírünknek nyilvánosságot biztosító médiáktól elnézést kérünk! ? fejeződik be az ASVA levele.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » A dán bírák is szigorúak

Szóljon hozzá!