ZETApress

hírportál

Volt razzia, vagy nem volt razzia?

A minap internetes forrásokra támaszkodva megírtuk, hogy Smsweb razziát tartottak. A cikkel kapcsolatban ügyvezetőjük helyreigazítást kért, mert szerinte hamisan állítják, hogy az internetes közösségek által elítélt tevékenységgel foglalkoznak, hamisan állítják, hogy csak formálisan végezték el a jogsértő tartalmak eltávolítását, és hamisan állítják azt is, hogy cégük sms fizetésekből tartja fent magát.

A fenti hamis állítások helyreigazítását az alábbi módokon kérik: vagy töröljük az smsbase.hu címet a cikkből, és azt írjuk helyette, hogy egy másik szolgáltató, vagy töröljük az alábbi két mondatot: Mindkét site az internetes közösségek által elítélt sms-es fizetésből tartotta fenn magát, és ezt a mondatot, hogy Az elmúlt közel egy évben a két tárhely szolgáltató számtalan felszólítást kapott a jogvédőktől, ám működésüket ennek ellenére folytatták ? formálisan eleget téve eltávolítási kötelezettségüknek és hivatkozva a tárhely szolgáltatók felelősségének korlátozottságára.

Amennyiben az általam kért helyreigazításokat nem végzik el 24 órán belül, jogi útra terelem a kérdést ? folytatódik a levél ?, ahogy tettük azt korábban több internetes híroldal esetében is, és ahol minden esetben egyetértett a bíróság helyreigazítási kérésünkkel. Mivel állításaikat semmivel nem tudják alátámasztani, márpedig a bíróságon az állításaikat Önöknek kell majd igazolni, ezért elég rövid tárgyalásra számítunk, ahol kérni fogjuk a bíróságot, hogy kötelezze Önöket a helyreigazításra, illetve vagyoni és nem vagyoni kártérítésre.

Nem járulok hozzá, hogy a helyreigazítás során a cikkbe, vagy a fenti esettel kapcsolatos újabb cikkbe beleírják a nevem, mely személyes adatnak számít, illetve a cég nevét, mint helyreigazítást kérő nevét. Ha mégis megteszik, akkor újabb vádpontokkal fog bővülni az önök ellen esetleg induló per. Javaslom, végezzék el a helyreigazítást, és értesítsenek a helyreigazítás megtörténtéről, és akkor eltekintünk a jogi lépésektől ? fejeződik be a levél. Mivel nem akarunk bíróságra járni, így szerzőjének és a kft-nek nevét titokban tartjuk.

Szóljon hozzá!