ZETApress

hírportál

Szétvert lift a Határ útnál

Rongálás miatt nem üzemel az aluljárót a felszínnel összekötő lift a Határ útnál. Tegnap megrongálták a liftet a Határ úti aluljárónál. A sérült szerkezet biztonságosan nem használható, a helyreállítás hetekig is eltarthat.

Az aluljáró felújítása a végéhez közeledik, a második liftet még nem helyezték üzembe, így a felszín kizárólag a lépcsőkön keresztül közelíthető meg a Határ útnál – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ és BKV Zrt..

Dulakodás tört ki április 23-án kedden délután a felújítás alatt álló Határ úti aluljárónál. A verekedés résztvevői betörték az aluljárót a felszínnel összekötő, az 50-es villamos végállomásánál elhelyezkedő liftakna felszíni ajtajának üvegét. Az esetet többek között a felvonó kamerája is rögzítette, így könnyen beazonosíthatók a rongálás elkövetői. A helyszínre érkező rendőrök előállították a rongálásban résztvevőket, a sérült személyeket pedig a mentőszolgálat munkatársai látták el.

A felvonót üzemeltető BKV Zrt. a történtek után, tekintettel a kialakult balesetveszélyes helyzetre azonnal leállította a szerkezetet. A helyszíni szemle során a szakemberek megállapították, hogy a 2023. decemberében üzembe helyezett lift ajtaja olyan mértékben megrongálódott, hogy az ajtó szerkezet biztonságosan nem használható, javítása szükséges. Az üvegszerkezet legyártása és beszerelése hetekig is eltarthat.

Tart a Határ úti aluljáró átépítése

Hamarosan befejeződik a Határ úti aluljáró felújítása, a rekonstrukció során egy második lift is beépül a helyszínen, azt azonban még nem helyezték üzembe. Az április 23-i rongálás miatt az aluljáró átmenetileg akadálymentesen nem közelíthető meg, ideiglenesen csak a lépcsőkön keresztül érhető el. A BKK a liftet üzemeltető BKV Zrt.-vel együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy a mielőbb helyreállítsák a felvonót, és újra akadálymentesen is elérhető legyen a Határ úti aluljáró.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mindjárt kész az aluljáró | ZETApress

Szóljon hozzá!