ZETApress

hírportál

Szülinapi könyvbemutató

Tasnádi Péter 74. szülinapját 5. könyvének sajtó-nyilvános bemutatójával ünnepelte ma 16 órától az óbudai Rozmaring Étterem I. emeletén, ahol Mr. Tasnádi – A börtön árnyékában című önéletrajzi könyvéről Tóth Gergellyel egy órán át beszélgetett. Sokat mesélt, a moderátornak alig kellett közbe szólnia. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Tízéves koráig gombfocizott, később bokszolni kezdett, nem is rosszul! Sporttársai közül Gedő György 1972-es müncheni papírsúlyú olimpiai bajnokunk – aki tavaly április 23-án töltötte be a 74.-et – a 80 éves Szántó Imre Öcsi bácsival, Kovács Kokó István 1996-os atlantai harmatsúlyú olimpiai bajnokunk akkori edzőjével érkezett. Zámbó Marietta is eljött, mert a 2001. január 02-án 42 évesen elhunyt Zámbó Jimmy is Péter barátja volt, de a 2022-es A Király című tízrészes tévéfilmsorozat most nem volt beszédtéma. Fotóink Urbán Tibor felvételei.

Tasnádi Péter a rendszerváltás utáni Magyarország ikonikus alakja. Milliárdos vállalkozó, zseniális szervező és rettegett keresztapa, az ország egyik legismertebb embere. Tévéműsorok, újságcikkek állandó szereplője és öt könyv szerzője és társszerzője, akiről mindenki tud legalább egy történetet, de akit igazából csak nagyon kevesen ismernek. Ebben az önéletrajzban végre elmeséli az életét, vall gyerekkoráról a kommunizmus fojtogató légkörében, elárulja, hogyan lett milliomos már a ’80-as években, kihasználva a puhuló szocializmusban kínálkozó lehetőségeket, majd hogyan kötött névházasságot, hogy osztrák állampolgárságra tegyen szert.

Később Izraelbe költözött, egy gyémántkereskedő testőreként bejárta a világot Brazíliától Szingapúrig, majd hazatért, hogy itthon kamatoztassa képességeit és építse fel cégbirodalmát. Sikerei csúcsán Las Vegas és Budapest között ingázott és egymilliárdos csodapalotát építtetett Rózsadombon. A sikeres embereknek azonban nemcsak barátai vannak, hanem irigyei, sőt ellenségei is! Felkerült az alvilág halállistájára, fenyegették arab és orosz maffiózók, végül pedig összesen 13 és félévet töltött rács mögött.

A börtön mégsem törte meg, küzdőszelleme, akaratereje és intelligenciája minden élethelyzetben kisegítette, a szabadulása után pedig új karrier építésébe fogott. Mr. Tasnádi videóit hétről hétre százezrek nézik meg, legendás életére és markáns véleményére pedig milliók kíváncsiak. A börtön árnyékában lerántja a leplet számos olyan eseményről, amelyről eddig csak találgathattunk, és tabuk nélkül mutatja be ezt a kivételes életutat. A május 18-ai pünkösd szombatra küzdősport gálát szervez Szigetszentmiklósra, ahol két 60 év feletti ökölvívó is összecsap a ringben. Ütős meccs lesz, annyi szent!

Szóljon hozzá!