ZETApress

hírportál

A Megoldás: Egyik sem!

Pártunk, a Megoldás: Egyiksem! Civilkontroll-párt idén alakult. Célunk, hogy demokratikus alapokon, minél szélesebb körben képviselhessük azokat az értékeket, melyeket a párt alapszabályában is rögzítettünk ? tudatta a balatonlellei Bonyhády Elek elnök és Békési Béla főtitkár.

S mi lenne a megoldás? A lakosság politikai ellentéteinek feloldása, a gazdasági fellendülés elősegítése, a környezetvédelemnek, a kapcsolódó információknak a szélesebb tömegek felé való határozottabb eljuttatása, a közbiztonság határozott javítása, a kultúra szélesebb körbe való eljuttatása, a hagyományok, népi értékek előtérbe helyezése és az oktatás színvonalának javítása.

Hiszünk abban, hogy a Parlamenten kívüli pártok munkájukkal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Hazánk egy demokratikusan jól működő, békés és kiegyensúlyozott országgá váljék. Pontosan 20 évvel ezelőtt ezért romboltuk le nemcsak az országhatáron lévő, hanem a bennünk lévő ?vasfüggönyt, vasfüggönyöket is?, hogy Magyarországon, mindenki szabadon, félelem és kirekesztés nélkül élhessen, hogy mindenki saját tehetsége, lehetősége és szerencséje szerint dolgozhasson, gyarapodhasson.

Ma, a hétköznapok embere, a parlamenti pártokkal azonosítja a politikai közéletet. Ez a közélet pedig, a durva csatározásoktól hangos. Hisszük, hogy a politika, a pártok jobb megítélése, a politikai kultúra normális mederbe terelése és a közélet tekintélyének visszaállítása csak összefogással, közös akarattal lehetséges!

Pártunk, a Megoldás: Egyik sem! Civilkontroll-párt, az együttműködés jegyében, hagyományteremtő szándékkal szervezi meg a Parlamenten kívüli pártok konferenciáját. A konferencia célja, hogy az összefogás, együttgondolkodás, segítségnyújtás jegyében, mi, a parlamenten kívüli politikai pártok elősegítsük hazánkban a demokrácia megerősödését, demonstráljuk az összefogás jelentőségét, aktivizáljuk azokat az erőket, amelyek hatékonyan részt vehetnek a jelenleg kialakult közéleti, politikai konfliktusok feltárásában, kezelésében.

Konferenciánkat a következő témák köré csoportosítottuk: A résztvevők és a felelősség. Képesek vagyunk-e ma egészséges jövőképet felállítani? Politikai pártok és civil szervezetek együttműködése. A média szerepe a politikában. A résztvevők köre, a meghívásunkat elfogadó Parlamenten kívüli (és belüli) pártok elnöki, civil szervezetek. Eddig, közel 30 párt jelezte érdeklődését. Rendezvényünk időpontja december 15-e, kedd, helyszíne az I. kerületi, Kuny Domokos utca 13-15-beli emeleti nagy előadóterem ? tudatta a Megoldás: Egyik sem! Civilkontroll Párt. További információk honlapjukon olvashatók.

Szóljon hozzá!