ZETApress

hírportál

Európai bért kér a Jobbik

Gyöngyösi Márton, JobbikA Jobbik állandó standot állított Budapesten a Nyugati téri aluljáróban, ahol európai bérkezdeményezéséhez gyűjt aláírásokat ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón.

Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese a helyszínen elmondta, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért célzó kezdeményezést papíralapon eddig mintegy ötvenezren támogatták, elektronikusan pedig több mint tízezren írták alá. A politikus azok támogatását kérte, akik véget akarnak vetni az olcsó munkaerőre épülő gazdasági filozófiának. Magyarországon új gazdasági programra, az unióban pedig új kohéziós politikára van szükség ahhoz, hogy a magyar gazdaság termelékenysége, versenyképessége növekedni tudjon ? hangoztatta. Azt is kifejtette, hogy 2018. május 22-ig van lehetőségük aláírásokat gyűjteni a partner országokban, mely Bulgáriában már elindult, Lengyelországban és Horvátországban a jövő héten kezdődik.

Kérdésre Gyöngyösi Márton a Jobbik betelepítési kvótával kapcsolatos álláspontjáról elmondta: továbbra is azt képviselik, hogy el kell utasítani a kvótákat, de csak úgy, hogy nem nyitnak kiskaput a letelepedési kötvényeken keresztül. Az Európai Bíróság ítélete után új helyzet állt elő, újra lehetőség van az alaptörvény módosítására olyan módon, hogy se szegény, se gazdag migráns ne jöhessen be! ? magyarázta hozzátéve: a Parlament szeptemberben vagy októberben tárgyalhatja a vonatkozó javaslatukat.

Szóljon hozzá!