ZETApress

hírportál

Ringbe száll a Munkáspárt

Munkáspárti programFizessenek a milliárdosok, jobb életet a dolgozóknak! ? mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke a délelőtti sajtótájékoztatón. Pártja a 2014-es országgyűlési választásra készül, országos listát akar, s ehhez a fővároson kívül még 9 megyében legalább 27 jelöltet kell indítania. Persze nem csak a minimális létszámban, de biztonsági tartalékban is gondolkodnak.

Mivel a dolgozók pártján állnak, itt is költséghatékonyságot akarnak, így a Munkáspárt az Európai parlamenti és országgyűlési választás egy napon történő lebonyolítását szeretné. Mindenhol tudnak jelöltet állítani. S miért szavazzunk a Munkáspártra 2014-ben? ? Választási programjuk ebben szeretne segíteni.

Sorstársaink! Magyarország mára teljesen kettészakadt, és a szakadék mélyül. Vagyunk mi, kilencmillióan, akik tisztességesen dolgozunk évtizedek óta. Nem vagyunk rosszabbak, mint mások, és mégsem élhetünk úgy, ahogyan szeretnénk. És vannak a tőkések, a vagyonosok, a milliárdosok, a szuper-gazdagok. Mi vagyunk a többség, de Magyarország mégsem a miénk. Az ország azoké, akiknél a pénz van. Ők ülnek a Parlamentben, ők hozzák a törvényeket. Ok szabják meg, hogy ki mennyi adót fizet, és mit kap cserébe. Mi fizetjük a sok adót, ők élvezik a jó életet ? kezdődik programjuk.

Ők abból lettek gazdagok, amit a nép vagyonából. Tőled, tőlünk, elvettek. Ma azért élnek jól, mert mi rosszul élünk. Az elmúlt negyedszázad a pénz diktatúráját teremtette meg. A mai Magyarország néhány ezer embernek szuper-gazdagságot, hatalmat ad, millióknak pedig szuper-szegénységet és kiszolgáltatottságot. 25 éven át mindent tőlünk vettek el. Itt az ideje, hogy most visszaadjanak a dolgozó embereknek. A pénz uralmát lehet korlátozni. Ezt sok más ország példája is mutatja. De magától ez nem következik be. A parlamenti pártok nem fogják a gazdagokat megadóztatni. Nem akarják, mert maguk is tőkések, ők ebből a rendszerből élnek. A tőkét csak a Munkáspárt akarja és csak a Munkáspárt tudja korlátozni, mert mi nem vagyunk tőkések, nem vagyunk gazdagok. A mi érdekünk a ti érdeketek.

25 éven át sorsotokat rábíztátok a tőkések, a vagyonsok pártjaira. Hittetek nekik, ők meg becsaptak. Mindegy, hogy MSZP vagy Fidesz-KDNP, kecskére bíztátok a káposztát. Nekik nem ti, hanem csak a szavazataitok kellettek. Csak morzsákat adtak nektek abból, amit a maguk zsebébe tettek. Az ellenzék kisebb pártjait a DK-tól az LMP-ig sem a Te sorsod érdekli. Csak a húsos fazékhoz akarnak jutni, hogy ott folytassák, ahol a többiek abbahagyták. A Jobbik sem különb. Radikális változásról beszél, de valójában a pénz hatalma neki is jó, csak a pénz nála legyen.

Most lehet változtatni! Nem számít, minek vallód magad, baloldalinak, vagy jobboldalinak. Csak egy dolog számít: akarod-e, hogy jobb életed legyen vagy újra megelégedsz a morzsákkal. Ha a Munkáspárt a Parlamentbe kerül, Te is ott leszel. Mi leszünk ott. Ha a Munkáspárt nem kerül a Parlamentbe, továbbra sem fog senki a Te gondjaiddal, a Te bajaiddal foglalkozni. Mi nem ígérünk csodát. Mi egyet ígérünk: mindent megteszünk azért, hogy legyen munkátok, megélhetést biztosító jövedelmetek. Azért fogunk dolgozni, hogy hazánk élhető ország legyen.

Lehetőséget mindenkinek a normális életre!

Munkát mindenkinek! Az állam biztosítsa az első munkahelyhez való jogot! Mindenki számára alanyi jogon biztosítani a lakhatás lehetőségét! Azonnal kilakoltatási moratóriumot bevezetni, mindaddig, amíg e problémára nem születik átfogó megoldás! Állampolgárbarát társasházi törvényt! Ingyenes oktatást! Költsük a GDP 10 százalékát az oktatásra! Átfogó oktatásügyi reformot! Ingyenes szakképzést az elhelyezkedés segítésére! Ingyenes egészségügyet! A GDP 10 százalékát az egészségügyre! Megélhetést biztosító jövedelmet mindenkinek 8 órás munkával! Mindenki számára alanyi jogon biztosítani nyugdíjat! A mindenkori létminimumnak megfelelő minimál-nyugdíjat! Új munkatörvénykönyvet a dolgozók védelmére! A nyugdíjkorhatár nőknél 55 év, férfiaknál 60 év legyen! Mindenki számára elérhető sportolási lehetőséget! Évente két hetet minden család kedvezményesen pihenhessen! Olcsóbb vonat-és buszjegyeket! Megfizethető városi közlekedést! Magyar városokba magyar buszokat!

Jogot saját életünk eldöntésére!

Legyen jogunk ellenőrizni és visszahívni a képviselőket és a kormányt! Ingyenes Internet-hozzáférést minden magyar állampolgár számára! Hozzáférést a közinformációkhoz, az állami élet teljes átláthatóságát! Gyors, bürokráciától mentes állami ügyintézést! A dolgozó embereket képviselő szervezetek kapjanak egyetértési jogot az embereket érintő lényeges törvények és rendelkezések elbírálásában. Népi felügyelőbizottságot minden állami szerv mellé, amely képes a lakosság érdekeit képviselni! Töröljék el a szocialista múltat elítélő ideológiai törvényeket! Az állam ne a múlttal, hanem a jelennel és a jövővel foglalkozzon!

Fizessenek a milliárdosok!

A külföldi cégek ne vihessék ki a nyereségüket! Ezért fizessenek 98 százalékos osztalékadót! Egyszeri 40 százalékos vagyonadót fizessenek a magyar nagytőkések! Az egykulcsos személyi jövedelemadót el kell törölni. Aki többet keres, fizessen több személyi jövedelemadót! A milliárdosok, a szuper-gazdagok adója 45 százalék legyen! Szüntessük meg az áfát az alapvető élelmiszereknél, az oktatásban, az egészségügyben, a lakossági energia- fogyasztásban, a lakosságot szolgáló építkezésekben!

A devizahitelesek problémáját meg kell oldani. Ha a magyar állam konszolidálja a bankokat, újabb és újabb pénzekkel segíti ki őket, akkor most segítsen a saját polgárain! A bankok százezreket vezettek félre, százezrek önhibájukon kívül elveszítették munkájukat. Az ő adósságukat vállalja át az állam! A zavarosban halászó gazdag adósoknak azonban egy fillér segítség sem jár! Hozzunk létre állami népi bankot olcsó hitelekkel, kedvező feltételekkel!

Erős magyar gazdaságot!

A Munkáspárt az ország gazdaságát nem külföldi vállalatokra alapozná, hanem a magyar mezőgazdaság és ipar fejlesztésére, nagy állami lakásépítkezésre, a belső fogyasztás növelésére, a lakosság szükségleteinek mind teljesebb kielégítésére. Állami tervezési központot kell létrehozni, nagy állami gazdasági programokat, állami beruházásokat kell indítani! Építsünk fel évi tízezer új bérlakást! Öt év alatt valósítsuk meg százezer panellakás rekonstrukcióját! Ezzel teremtsünk 60-80 ezer munkahelyet! Az energiaellátást, a vízellátást, a közlekedést és más közszolgáltatásokat állami kézbe kell venni! A rezsicsökkentés önmagában kevés. Az állam tiltsa meg a föld nem termelési célú fölvásárlását! A föld azé legyen, aki megműveli, aki mező- gazdasági célokra hasznosítja! Az állam minden eszközzel segítse elő a szövetkezetek minden típusának fejlődését!

Elég a külföldi tőke uralmából!

Egy fillér állami támogatást se a külföldi cégeknek! Minden erővel a magyar gazdaságot, a magyar mik- ró-és kisvállalkozókat, a családi vállalkozásokat kell támogatni! A kereskedelmet vegyük magyar kézbe! A külföldi bevásárlóközpontokat szigorúan ellenőrizni kell, majd fokozatosan le kell építeni őket. Szigorú törvényekkel és társadalmi ellenőrzéssel megakadályozni, hogy a bankok a lakosságra hárítsák át adóterheiket! Külföldi semmilyen körülmények között se vásárolhasson földet Magyarországon!

Független, semleges Magyarországot!

Magyarország lépjen ki a NATO-ból! Induljon társadalmi párbeszéd Magyarország EU-tagságának tapasztalatairól! Ennek alapján a nép döntsön az EU-tagságunkról! Igazi keleti nyitást! Új viszonyt Kínával, Oroszországgal! A kormány nyisson az ázsiai országok, az arab világ, és Latin-Amerika irányába! Sorstársaink! Az elmúlt negyedszázad megmutatta, hogy senkitől sem várhatunk ajándékot. Csak az a miénk, amit kiharcolunk magunknak.

Magyarországon akkor lesz béke, akkor lesz fejlődés, akkor lesz rend, ha a tőke, a milliárdosok hatalmát korlátozzuk. A milliárdosoktól kell elvenni és 24 év után végre adni kell a dolgozó embereknek is. Mi nem forgattunk köpönyeget, nem változtattuk politikai arculatunkat. Mi nem vagyunk sem az MSZP, sem a Fidesz, sem a többi parlamenti párt. Bízzatok bennünk, és juttassatok a Parlamentbe! Ma minden állampolgár több pártot is ajánlhat a választásokon. Segítsd ajánlásoddal, hogy a Munkáspártnak minél több képviselőjelöltje legyen!

Ha segítesz, lesz országos listánk, és akkor bárhol Magyarországon a Munkáspártra szavazhatnak azok, akiknek elegük van pénz, a milliárdosok uralmából, és maguknak akarnak munkát, megélhetést biztosító jövedelmet, jobb életet. Szavazz ránk, akik közületek valók vagyunk! Szavazz a Munkáspártra, és nem fogsz csalódni bennünk! Erre garancia a közel 25 éves tevékenységünk és korrupciómentes életünk ? fejeződik be a Munkáspárt 2014-es választási programja.

Szóljon hozzá!