ZETApress

hírportál

Üres címlapokkal

Az MSZP üres címlapokkal tiltakozott a Parlamentben. A médiatörvény tervezete kapcsán számtalan napi és hetilap tiltakozott az Orbán-kormány diktatórikus médiapolitikája ellen ? tudatta az MSZP Sajtószolgálata.

A Fidesz-KDNP kormányt ezen felül számtalan külföldi és hazai, civil és szakmai szervezet, médium kritizálta ezen elképzelései, ideológiája miatt. Az MSZP újabb eszközzel, az üres címlappal tiltakozott a Parlamentben a kormányzat felelőtlen és felkészületlen politikájával szemben.

A Parlament Kulturális és sajtóbizottságának üléséről már kénytelen volt kivonulni az MSZP, mert ellehetetlenítették a szakmai munkát a Fideszes bizottsági tagok. A Fidesz eddigi fél éves kormányzásának eredménye: Szakmai vitákat kerülendő, önálló Fideszes törvényjavaslatok gyors elfogadásával létrehozták azt a hírközlési és médiarendszert, mellyel 9 évre bebetonozták saját média feletti teljhatalmukat, uralmukat.

A közmédiumokból fideszes pártmédiumokat faragtak, tévéket, rádiókat, és Európában példátlan módon a nyomtatott sajtót és internetes médiaszolgáltatókat is a hatóságuk alá kényszerítve akarják felügyelni, ellenőrizni, büntetni. Az írott és online sajtóra 10-25 millió forintos, a nagy nézettségű tévékre és rádiókra akár 200 millió forintos azonnali büntetést is kiróhatnak, sőt, akár azonnal elvehetik jogosultságaikat.

Összegezve a Fidesz minden erővel el akarja tüntetni a kritikus hangvételt a kormányzásuk útjából. Ezt nagy vonalakban diktatúrának nevezhetjük. Ugyanis nehéz másnak nevezni azt, ha egy párt felügyelete és kontrollja alá tereli a teljes médiát. Jelenleg itt tartunk. Már csak az a kérdés, mit jelent a Fidesz számára a sajtószabadság? ? tudakolja Mandur László (MSZP) országgyűlési képviselő.

Szóljon hozzá!