ZETApress

hírportál

A vonat nem vár!

Reggel 6 órakor leálltak a vonatok. A VDSZSZ határozatlan idejű sztrájkot hirdetett. A törvényalkotókra akarnak így nyomást gyakorolni azért, hogy ne szavazzák meg ma az egészségbiztosítókról szóló törvényt. Csatlakoznak hozzájuk a tanárok és az egészségügyi dolgozók is, a BKV viszont az utolsó napokban visszalépett.

Telefonon kérték a véleményünket ismeretlenek. Több MSZP-s országgyűlési képviselő választókörzetében csöngött az elmúlt esték valamelyikén a telefon. A géphang az iránt érdeklődött, hogy a törvény december 17-ei végszavazásán igennel, vagy nemmel szavazzon-e a szocialista honatya? Nekem is feltették a kérdést ferencvárosi vonalas telefonomon.

Kökény Mihály az Ön körzetének szocialista képviselője ? kezdődött a szöveg. Az indításban egy apró, de lényeges hiba csúszott. Késett egy ciklust! Kökény Mihály 2002-től 2006-ig volt nálunk egyéni képviselő, újra is indult 2006 tavaszán, de visszalépett a szabaddemokrata polgármester javára. A Parlamentbe a budapesti listáról jutott be 13-ad magával.

A főváros több kerületében is megkérdezték a választópolgárokat. Mindenütt hasonló volt a szöveg, csak épp a név változott. Senki sem tudja, melyik szervezet nevében gyűjtötték esténként az információkat, mert ezt ?elfelejtették? közölni. Bárki is volt a megrendelő, s bárki is a végrehajtó, felkészültsége ? mint azt a ferencvárosi példa is bizonyítja ? hagyott némi kívánnivalót!

Szóljon hozzá!