ZETApress

hírportál

KÉSZ lesz az egyetemi építő

Közel egymilliárdos beruházás indul Szegeden. Holnap aláírják a Mérnöki Kar új épületének építési szerződését ? tudatta az SZTE Sajtóosztálya.

Több mint 900 millió forint az összege annak a szerződésnek, amelyet holnap délután 4 órakor ír alá Szabó Gábor professzor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Szalados László, a KÉSZ Zrt. vezérigazgatója. A közbeszerzési eljárás keretében a KÉSZ lesz ugyanis az SZTE Mérnöki Kar új épületének építője.

A beruházás a TIOP-1.3.1 A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése című pályázat támogatásával valósul meg. Mérnöki Kar alapvető gyakorlati oktatási terei, a gyakorlati tanszékekkel, illetve számos laborral együtt a Moszkvai körút 9. szám alatt kerülnek kiépítésre az ott meglévő jelenlegi épülettömbben részleges funkcióváltással és a 9-es számú alatti telken új ingatlan építésével, mely a gyakorlati képzéssel foglalkozó szaktanszékek, laborok, oktatási terek elhelyezésére szolgál majd.

Az új létesítmény hasznos alapterülete több mint háromezer négyzetméter lesz, a szerződés főösszege: bruttó 917 millió 364 ezer 371 forint. A munkálatok a szerződéskötést követő 45 napon belül elkezdődnek, a teljesítési határidő 245 nap. A szerződéskötés helyszíne az SZTE Ady téri József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kiállítási tere.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. 12 milliárd a klinikának | ZETApress

Szóljon hozzá!