ZETApress

hírportál

Korruptivity a Bem moziban

Egy elképzelt társadalomban a játékos feladata, hogy minden rendelkezésére álló eszközt felhasználva nagy ügyleteket vigyen véghez. Ebben a kitalált közéletben, csak a játékosokon múlik, hogy oda vezessen egy történet, ahová való ? tudtuk meg Lantai Józseftől.

A KORRUPTIVITY egy könnyen elsajátítható stratégiai és taktikai társasjáték. A játékban a résztvevők egy mozgalmas, kitalált közélet történeteit elevenítik meg, miközben ügymeneteket alakítanak ki a kijátszott lapokból. A fordulók során a játékosok egyre több hatalomra próbálnak szert tenni, a megfelelő mértékű korrupciót és népszerűséget kínosan szem előtt tartva. A sikeres vagy bedőlt ügyletekké összefűzött hírmorzsákat hangosan felolvasva még szórakoztatóbbá válik a játék menete.

A készlet több mint 200 különböző, vicces grafikával és szöveggel rendelkező kártyalapot tartalmaz. A KORRUPTIVITY több játékvariáció kipróbálására is lehetőséget ad, a könnyed kikapcsolódástól, a komoly taktikai kihívásokig. A lapok számtalan lehetséges kombinációjának köszönhetően, minden lejátszott forduló egyszeri és megismételhetetlen. Ha jól alakulnak a dolgok, egy-egy ügylet megvalósulhat, de ha sokan tesznek keresztbe, márpedig lesznek ilyenek, bizony bedől az, amit már nem lehet szépíteni!

A KORRUPTIVITY társasjátékot két fiatalember fejlesztette ki a rendszerváltás óta eltelt húsz év eseményei és tapasztalatai alapján. Majd arra az elhatározásra jutottak a játék kitalálói, hogy ideje a 3. köztársaság alatt felnövő generációnak létrehozni egy olyan családi-baráti stratégiai társasjátékot, ami méltó utóda lehet a Gazdálkodj okosan társasjátéknak, ami az ő gyermekkoruk egyik legendája, mint akár a klasszikus autós kártya.

A KORRUPTIVITY valós, társadalmi és politikai problémákból építkezik, mint a valódi életben, itt is mindenki eldöntheti melyik oldalra áll, mennyire lesz becsületes, avagy korrupt. A játék pártatlanul feldolgozza Magyarország valamennyi morális anomáliáját és kíméletlenül tükröt tart minden politikai oldalnak és minden hatalmasságnak. A játék kétévnyi fejlesztése és készítése során a kitalálók szem előtt tartották az összes aktuálpolitikai eseményt is.

A KORRUPTIVITY alapvetően egy jópofa köntösbe bújtatott, zseniálisan egyszerű ? talán csak a pasziánszhoz hasonlítható ? kártyajáték. A játékszabályok könnyen megtanulhatóak, pár lejátszott ciklus alatt és némi odafigyeléssel remek stratégiákat lehet találni. Akármelyik szabály-variációt választjuk, célszerű egy-két ciklust bemelegítésként, nyílt lapokkal lejátszani, hogy minden játékos képet kapjon róla, miként is mennek a dolgok a Korruptivity közéletében.

A KORRUPTIVITY kártyajáték már a legelső alkalomtól nagyon szórakoztató társasági élményt nyújt, ha hangosan kommentálják a játékosok kijátszott lapjaikat. Néhány lejátszott forduló után a lapoknak fantasztikus mennyiségű kombinációját ismerhetik meg a játékosok. A szerencse és a sok lap miatt, mindig van esélye a kezdőknek is, sőt… Érhetik meglepetések a rutinosabbakat is!

A profi társasjátékosok is folyamatos kihívást találhatnak benne, még sok-sok lejátszott parti után is, köszönhetően a hihetetlen sok különböző lapnak és annak a ténynek, hogy a játék igazi mélységeit kiismerve még több taktikázásra ad lehetőséget… A játék készítői nyitva hagyták a lehetőségét saját házi-szabályok alkalmazásának is, amire pár példa van is a játékszabály végén. Így ezekkel még tovább színesíthető ez a … játék! Hatalomra fel!

Az alkotók

30-as éveiben járó két fiatal ? Lőrincz Gábor, aki a játék korrupciós gépezetét találta ki és Tanai Gyula, akinek a kártyalapok karikatúrái köszönhetőek ? a játék alkotói. Az alkotók nem titkolt szándéka, hogy minden magyar háztartásban legyen egy ilyen játék. mely októbertől minden játékboltban megvásárolható és elővételben weboldalukról megrendelhető.

A játék első 500 darabját az alkotók saját kézírásával egyedileg sorszámozva dobták piacra, nem titkoltan, hogy a játék ezen példányai gyűjtőknek egyszer értékesek legyenek! Jelenleg ötezer játék kapható, de a karácsonyi ajándékozási láz reményeik szerint megemeli ezt a számot!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Korruptivity a Bem moziban | ZETApress

Szóljon hozzá!