ZETApress

hírportál

Korruptivity a Bem moziban

A Korruptivity kártyajáték tavalyi bemutatóján megígértekhez hűen, a Korruptivátor csapat fél év elteltével kiadta a kártyajáték első kiegészítőjét, mely lehetővé teszi a táblás játékot a kártyával ? tudta meg Lantai József a csütörtök délutáni bemutatón a Bem moziban.

Miután nem szokványos kártyajátékról van szó, ezért a táblás verzió sem a megszokott. A Korruptivity kártyajáték táblás verziója magára a kártyajátékra épül, mint kiegészítő. Jelen verziót a Gazdálkodj okosban csak azok a játékosok tudják játszani, akik rendelkeznek már a Korruptivity kártyajátékkal.

Egy kompakt lapokból álló csomagból lehet a pályát kirakni a meglévő lapok segítségével, és így a bábukkal és dobókockával hagyományos társasjátékként lehet kezelni a paklit. Leleményes és ügyes újítás, mely megvásárlása után sem foglal nagy helyet, így nemcsak környezetbarát de praktikus is. A téma és történet ugyanaz, mint a kártyánál: hatalompontokat kell gyűjteni ügyletek megvalósításából és figyelni a népszerűségi és korrupciós mutatókat az előírtaknak megfelelően. A szabályok egyszerűbbek és könnyebben kezelhetőek azoknak, akiknek a kártyajáték túlságosan stratégiai volt.

A játék honlapja is megújult. Igazi hírportál készült belőle, melyen a való élet hírei és a Korruptivity világ szatirikus álhírei is helyet kapnak. Minden cenzúra nélkül kehet kommentelni és blogolni, hogy a napi öt perc gyűlölet meglegyen következmények nélkül. A honlapon lehet rendelni Korruptivity és Pajeszos Turul-pólókat többféle verzióban.

A K-csapat a Bolondok-napi partyn debütál először hagyományos politikai kabaréval, amit siker esetén minden hónapban megtartanak, mindig más helyszíneken és más témakörben a haknizást kerülendő. Egy elképzelt társadalomban a játékos feladata, hogy minden rendelkezésére álló eszközt felhasználva nagy ügyleteket vigyen véghez. Ebben a kitalált közéletben, csak a játékosokon múlik, hogy oda vezessen egy történet, ahová való…

A Korruptivity egy könnyen elsajátítható stratégiai ás taktikai társasjáték. A játékban a résztvevők egy mozgalmas, kitalált közélet történeteit elevenítik meg, miközben ügymeneteket alakítanak ki a kijátszott lapokból. A fordulók során a Játékosok egyre több hatalomra próbálnak szert tenni, a megfelelő mértékű korrupciót és népszerűséget kínosan szem előtt tartva. A sikeres vagy bedőlt ügyletekké összefűzött ?hírmorzsákat? hangosan felolvasva még szórakoztatóbbá válik a Játék menete.

A készlet több mint 200 különböző, vicces grafikával és szöveggel rendelkező kártyalapot tartalmaz. A Korruptivity több játékvariáció kipróbálására is lehetőséget ad, a könnyed kikapcsolódástól, a komoly taktikai kihívásokig. A lapok számtalan lehetséges kombinációjának köszönhetően, minden lejátszott forduló egyszeri és megismételhetetlen. Ha jól alakulnak a dolgok, egy-egy ügylet megvalósulhat, de ha sokan tesznek keresztbe, márpedig lesznek ilyenek, bizony bedől az, amit már nem lehet szépíteni!

A Korruptivity társasjátékot két fiatalember fejlesztette ki a rendszerváltás óta eltelt húsz év eseményei és tapasztalatai alapján. Majd arra az elhatározásra jutottak a játék kitalálói, hogy ideje a 3. Köztársaság alatt felnövő generációnak létrehozni egy olyan családi-baráti stratégiai társasjátékot, ami méltó utóda lehet a Gazdálkodj okosan társasnak, ami az ő gyermekkoruk egyik legendája, mint akár a klasszikus autós kártya.

A Korruptivity valós, társadalmi és politikai problémákból építkezik, mint a valódi életben, itt is mindenki eldöntheti melyik oldalra áll, mennyire lesz becsületes, avagy korrupt. A játék pártatlanul feldolgozza Magyarország valamennyi morális anomáliáját és kíméletlenül tükröt tart minden politikai oldalnak és minden hatalmasságnak. A játék kétévnyi fejlesztése és készítése során a kitalálók szem előtt tartották az összes aktuálpolitikai eseményt is.

A játékszabályok könnyen megtanulhatóak, pár lejátszott ciklus alatt és némi odafigyeléssel remek stratégiákat lehet találni. Akármelyik szabály-variációt választjuk, célszerű egy-két ciklust bemelegítésként, nyílt lapokkal lejátszani, hogy minden játékos képet kapjon róla, miként is mennek a dolgok a Korruptivity közéletében.

A Korruptivity kártyajáték már a legelső alkalomtól nagyon szórakoztató társasági élményt nyújt, ha hangosan kommentálják a játékosok kijátszott lapjaikat. Néhány lejátszott forduló után a lapoknak fantasztikus mennyiségű kombinációját ismerhetik meg a játékosok. A szerencse és a sok lap miatt, mindig van esélye a kezdőknek is, sőt… érhetik meglepetések a rutinosabbakat is…

A profi társasjátékosok is folyamatos kihívást találhatnak benne, még sok-sok lejátszott parti után is, köszönhetően a hihetetlen sok különböző lapnak és annak a ténynek, hogy a játék igazi mélységeit kiismerve még több taktikázásra ad lehetőséget… A játék készítői nyitva hagyták a lehetőségét saját házi-szabályok alkalmazásának is, amire pár példa van is a játékszabály végén. Így ezekkel még tovább színesíthető ez a … játék! Hatalomra fel!

Az alkotók

Két 30-as éveiben járó fiatal ? Lőrincz Gábor, aki a játék korrupciós gépezetét találta ki és Tanai Gyula, akinek a kártyalapok karikatúrái köszönhetőek ? a játék alkotója. Nem titkolt szándékuk, hogy minden magyar háztartásban legyen egy ilyen játék! A játék 2009. októbertől minden játékboltban megvásárolható és elővételben weboldalukról megrendelhető. Az első ötszáz darabot az alkotók saját kézírásával egyedileg sorszámozva dobták piacra, nem titkoltan, hogy a játék ezen példányai a gyűjtőknek egyszer értékesek legyenek!

Szóljon hozzá!