ZETApress

hírportál

Kerítések modern technológiával

BETAFENCEBármilyen objektum kerítése, legyen gyár, iskola, családi ház vagy kert, kétségkívül hozzájárul az arculatához. Növelheti annak esztétikai értékét, de csökkentheti is, leginkább akkor, ha mállik róla a festék és a felületét rozsda marja. Ez természetes következménye az időjárás hatásainak és a vegyi anyagoknak, amelyek a levegőt szennyezik. Egyszóval a kerítésről gondoskodni kell, s erről már nyáron is beszámoltunk.

Ez manapság is érvényes, igaz csak akkor, ha valaki még örömét leli a kerítésfestésben. Más esetben előnyösebb olyan megoldásokhoz folyamodni, amelyeket azon termékek kínálnak, amelyek a felületi kezelések modern technológiáit alkalmazzák. Ezek egyenesen forradalmi változásokat hoztak, melyek eredménye egy tartós és magas minőségű kerítés, amely nem rozsdásodik, színtartó és semmilyen karbantartást nem igényel. Gyártására olyan elemeket használnak, amelyeket a világhírű kerítésgyártó társaság ? a BETAFENCE ? bocsátott piacra.

Miben rejlik a felületi kezelés titka, amely megakadályozza a rozsdásodást és a kerítésnek változatlan és szép külsőt biztosít? Elsősorban abban, hogy a kerítés elemei a gyártás folyamán több fázison mennek keresztül. Az egyik közülük az, amikor a vas felületére cink vagy cink-alumínium bevonatot visznek fel, amelyek már önmagukban is védelmet biztosítanak a rozsdásodás ellen. A folyamat abban rejlik, hogy a gondosan megtisztított elemeket (drótok, táblák, kapuk) elektrolízises cinkezésnek vetik alá vagy megolvasztott vasból készült forró fémfürdőbe merítik – attól függően, milyen vastag bevonatra van szükség. Ezen bevonatok előnye a nagyon jó tapadóképességben rejlik, ezért át nem eresztőek és homogének.

A következő, nem kevésbé fontos fázis az, amikor az így bevont elemekre további organikus rétegeket visznek fel, amelyek lehetnek polyvinylkloridból (PVC) vagy poliészterből (PE). A leendő termékek felhasználási céljától függően különböző módszereket használnak, mint amilyen a extrudálás PVC granulátumból, PVC-por egyenletes felvitele – ú.n. sintercoating vagy PE-por felvitele az előkészített felületre és kemencében való kiégetése. A porok minősége első osztályú, úgyhogy tökéletesen tapadnak a felületre. Ennek köszönhetően a termékek felületén egyöntetű és át nem eresztő védőréteg keletkezik, amely alá nem tud behatolni semmi olyan, ami korróziót okozna.

Az egész gyártási folyamat folytonos felügyelet mellett zajlik, így az összes termék egyforma paraméterekkel rendelkezik. Nem kevésbé fontosak a minőségi próbák és tesztek, amelyeket saját és független kutatóközpontokban végeznek. A cinkezett és cink-alumínium bevonatok vizsgálatainál például különböző módszerekkel mérik meg azok vastagságát és csavarással teszik próbára tapadásukat. Az organikus bevonatoknál a meghatározott vastagság mellett tesztelik a tapadást és az élettartamot is (pl. anyagpróbák, a bevonat szétvágása, sókamrában végzett teszt stb.), mint ahogy a színstabilitást is, fényforrással történő megvilágítással. Ezért a legtöbb lehetséges hibát még a megrendelőkhöz történő elszállítás előtt sikerül felfedezni.

A BETAFENCE társaság több mint 100 éves tradíciója és tapasztalata modern és bevált technológiákkal karöltve szolgál biztosítékul termékeik hosszú élettartamára, melyek nem igényelnek javítást (a gyártó 10 év garanciát nyújt), semmilyen tisztítást, valamint garantálja a forma- és színtartósságot hosszú éveken át.

Mivel a bevonatok nem áteresztőek a termék egész élettartama alatt, ezért nem pattognak le, hanem tökéletesen hozzátapadnak az egyes elemekhez, hogy megőrizzék a kerítés elegáns külsejét. Nincs szükség semmilyen igazításra vagy utólagos festésre. Ezen felül, a kerítés nem tartalmaz káros anyagokat, ezért a környezetvédelemhez is hozzájárul.

A Betafence

A társaság a világ első számú kerítésgyártója, a legszélesebb termékskálával rendelkező vállalat a kerítésrendszerek, kapuk, valamint a beléptető rendszerek ipari előállítása területén. Közterületek, ipari objektumok, védelmi területek elkerítésére, valamint kertek és mezőgazdasági telepek védelmére kínál megoldásokat. A cég 125 éves múltra tekint vissza a legkiválóbb minőségű kerítések gyártását illetően.

Vezető cégként valamennyi kerítésgyártó és beszállító cég számára a Betafence határozza meg a minőségi normákat a gyártás, a szolgáltatások, valamint a bevezetett újítások terén egyaránt. A társaságnak jelenleg kétezer alkalmazottja van, évi forgalma 2008-ban elérte az ötszázmillió eurót. A Betafence központja Belgiumban található. A cég 13 gyártóüzemmel rendelkezik a világ 11 országában, valamint a világ különböző pontjain elhelyezett, 25 kereskedelmi irodával. Globális működésű vállalatként a világ több mint 100 országában kínálja szolgáltatásait és vevőszolgálatát.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Tartósság és színgazdagság | ZETApress

Szóljon hozzá!